Mama mea are 90 ani, paralizata complet, rupta de realitate si e de 2 ani intr-o casa privata de batrini, in Romania iar eu locuiesc in Canada si sint singurul ei copil.
Tatal meu a murit 20 de ani in urma. Pe parcurs mama mi-a donat partea ei din curte si casa eu fiind acum unic proprietar dar in actul de donatie se specifica habitatie viagera in favoarea ei.
Vreau sa vand curtea si casa pentru ca eu insumi am devenit pensionar; cu salariu puteam plati casa de batrini dar cu pensie e aproape imposibil. Imposibil e sa o scot de acolo unde e foarte bine ingrijita.
Intrebare: Cum niciun comparator nu vrea sa cumpere cu aceasta clauza, ce e de facut pentru a vinde?
Va multumesc
Stefan
Buna ziua, mama mea are 89 ani si e internata de 2 ani intr-un camin de batrani privat fiind total paralizata si fara nici un fel de contact constient cu realitatea. In urma mortii tatalui meu in 1999 am dobindit curtea parintilor mei si 1/2 din casa parinteasca. Mamei mele I-a ramas 1/2 din aceasi casa. In 2013 mama mi-a donat jumatatea ei de casa specificind in contractual de donatie: " IMI REZERV DREPTUL DE ABITATIE VIAGERA CORESPUNZATOR COTEI-PARTI DE 1/2 DIN DREPTUL DE PROPRIETATE ASUPRA CONSTRUCTIEI".
Intrebarea mea este urmatoarea: - platesc 2000 lei lunar la casa de batrani si voi continua sa o fac atita timp cit mama mea traieste. Asi dori sa vand casa si curtea care contravine cu abitatia viagera de mai sus. Cum pot arata ca mama paralizata si complet rupta de realitate imi poate permite sa fac vanzarea deoarece am nevoie de fonduri pentru a o tine in camin? Multumesc, Stefan
Puteti sa-mi confirmati va rog, daca in anul 2004 vinzatorul unui teren trebuia sa platesca statului impozit pe suma incasa din vinzarea-cumpararea acelui teren.
Legea 571/2003 coroborata cu HG 44/2004 stipula in 2004 obligatia vinzatorului de a plati taxa la vinzare teren?