avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

habitatie viagera

Mama mea are 90 ani, paralizata complet, rupta de realitate si e de 2 ani intr-o casa privata de batrini, in Romania iar eu locuiesc in Canada si sint singurul ei copil.
Tatal meu a murit 20 de ani in urma. Pe parcurs mama mi-a donat partea ei din curte si casa eu fiind acum unic proprietar dar in actul de donatie se specifica habitatie viagera in favoarea ei.
Vreau sa vand curtea si casa pentru ca eu insumi am devenit pensionar; cu salariu puteam plati casa de batrini dar cu pensie e aproape imposibil. Imposibil e sa o scot de acolo unde e foarte bine ingrijita.
Intrebare: Cum niciun comparator nu vrea sa cumpere cu aceasta clauza, ce e de facut pentru a vinde?
Va multumesc
Stefan
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Teren247, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:52, 28 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Cam nimic
Inteleg ca mama dumneavoastra nu mai are capacitatea sa inteleaga ce semneaza astfel incat sa renunte la dreptul de abitatie viagera.
Va sfatuiesc sa inchiriati casa si din chirie sa o ajutati pe mama dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abitatie viagera Teren247 Teren247 Buna ziua, mama mea are 89 ani si e internata de 2 ani intr-un camin de batrani privat fiind total paralizata si fara nici un fel de contact constient cu ... (vezi toată discuția)
Revocarea donatiei luiza_luana luiza_luana Domnul X, in varsta de 80 ani, (tatal meu) si Doamna X au donat casa si terenul aferent fiicei Doamnei X si nepoatei acesteia, care la randul lor au donat cu ... (vezi toată discuția)
Contract habitatie viagera perchiumihaela perchiumihaela buna ziua. soacra mea a vandut un apartament iara pe bani luati a cumparat o casa pe numele ficei si si a sotului ei iar soacra mea este trecuta in act cu ... (vezi toată discuția)