Buna ziua, situatia priveste posibilitatea anularii unui certificat de mostenitor astfel:
In urma decesului tatalui meu in anul 2018, a ramas ca mostenire un imobil, dobandit inainte de casatoria cu cea de-a doua sotie (prima, respectiv mama mea, fiind decedata).
Ca mostenitori suntem eu, fiul, cu o cota 3/4 si sotia cu 1/4. In urma decesului am intreprins toate demersurile pentru dezbaterea succesiunii, dar sotia tatalui (locuind in imobil si crezand ca poate impiedica succesiunea) a refuzat prezentarea la notar in ciuda numeroaselor citatii legale si a instiintarilor personale ca trebuie sa se prezinte pentru dezbaterea succesiunii.
La implinirea termenului de 1 an de la deces, in ultima zi,la terminarea programului, avand in vedere ca nu s-a prezentat, notarul a intocmit certificatul de mostenitor atrbuindu-mi 100% din mostenire, cu specificatia ca al doilea mostenitor a fost prezumat ca a renuntat la mostenire, conform art.1112 din Noul Cod Civil.
Ca urmare a emiterii certificatului de mostenitor, am intabulat imobilul pe numele meu si l-am inregistrat la fisc.
Anul acesta, in luna iunie, am introdus actiune in instanta pentru incuviintarea de catre judecator a evacuarii persoanei pentru lipsa de titlu. La trei saptamani de la primirea citatiei, a introdus si dansa actiune pentru anularea certificatului de mostenitor.
Intrebarile sunt:
1. Ce sanse sunt ca instanta sa decida acest certificat nul, avand in vedere ca a fost intocmit legal, cu toate citatiile conform procedurilor, si cu persoana in totala cunostinta de cauza dar cu rea credinta.
2.Sotia poate fi considerata mostenitor participant la procedura succesorala ?
3.Cum ar trebui abordata apararea in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua, problema mea este urmatoarea: am avut un prieten in conducerea unei firme de asigurari care, in anul 2008, mi-a intocmit un contract de agent de asigurari. Nu am incheiat niciodata nicio asigurare, in schimb prietenul, care nu avea voie sa incheie asigurari in numele lui, a incheiat un numar destul de mare de asigurari in numele meu, el incasand comisioanele respective. Problema a aparut in momentul in care a trebuit sa plateasca partea sa de impozit(6% din 16) si CAS(5,5%), refuzand sa le achite. Dupa cativa ani de rugaminti si majorari de impozit, ajungandu/se astazi la o suma importanta, am decis sa intervin legal. Intrebarea este: rezolv ceva daca ii fac plangere penala pentru evaziune fiscala, fals si uz de fals, furt de identitate, eu necunoscand si nefiind de acord la momentul respectiv sa incheie polite de asigurare in numele meu ?