avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Incheiere contracte asigurare ilegal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Incheiere contracte asigurare ilegal

Buna ziua, problema mea este urmatoarea: am avut un prieten in conducerea unei firme de asigurari care, in anul 2008, mi-a intocmit un contract de agent de asigurari. Nu am incheiat niciodata nicio asigurare, in schimb prietenul, care nu avea voie sa incheie asigurari in numele lui, a incheiat un numar destul de mare de asigurari in numele meu, el incasand comisioanele respective. Problema a aparut in momentul in care a trebuit sa plateasca partea sa de impozit(6% din 16) si CAS(5,5%), refuzand sa le achite. Dupa cativa ani de rugaminti si majorari de impozit, ajungandu/se astazi la o suma importanta, am decis sa intervin legal. Intrebarea este: rezolv ceva daca ii fac plangere penala pentru evaziune fiscala, fals si uz de fals, furt de identitate, eu necunoscand si nefiind de acord la momentul respectiv sa incheie polite de asigurare in numele meu ?
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 15:18, 4 Mai 2015
Comisioanele aferente asigurarilor incheiate de aceasta persoana in numele dv, cum au fost platite de societatea de asigurari?numerar sau in cont bancar? acestea se achita in contul bancar al agentului cu cod nu unei terte persoane si in cazul numerarului, la fel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata anaconda76 anaconda76 Buna ziua! Mama mea a avut o asigurare de viata in care eu sunt beneficiar. Acum pentru ca mama mea a decedat am fost sa ridic banutii platiti de ea pt ... (vezi toată discuția)
Card national de sanatate cimpeanr cimpeanr Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema, 4 ani de zile nu am lucrat nicaieri fiind in proces cu ultima firma la care am lucrat, nu am platit asigurarea ... (vezi toată discuția)
Compania de asigurari m-a da in judecata pentru recuperarea comisionului Nicoleta1205 Nicoleta1205 Buna ziua, As dori sa gasesc solutii legale cu privire la urmatoarea problema: In data de 05.10.2012 am primit o instiintare de la compania de asigurari unde ... (vezi toată discuția)