avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Activitate gabystefanv

Activitate gabystefanv

Buna ziua ,
datorita taxelor prea mari pentru o intreprindere individuala( impozit pe profit 16 % , impozit pe dividente , cas etc ) as dori sa deschid un srl sau srl-d ( am vazut ca de fapt beneficiile pentru srl-d sunt doar niste amanari ) impreuna cu cineva ;eu sunt inginer proiectant constructor si el este inginer electro-energetician autorizat la ANRE pentru proiectare si executie instalatii electrice.
Firma va avea ca si activitate principala proiectare in constructii ( atat de arhitectura , rezistenta si instalatii ) si executia de instalatii electrice ( cunosc faptul ca trebuie firma autorizata pentru lucrari de acest tip , si nu este suficienta autorizarea care o are asociatul meu ) .
Dorim sa fim amandoi asociati ,si daca se poate si administratori , si sa ne desfasuram activitatea in firma fara contract de munca ; este posibil acest lucru ?!? Adica mai explicit : putem sa prestam activitatea de proiectare si executie instalatii electrice in cadrul societatii comerciale , fara contract de munca , doar ca si administratori ai firmei ?!
Va multumesc.
Buna ziua ,
am o inteprindere individuala, care presteaza servicii de proiectare catre persoane fizice si juridice. As dori sa stiu daca pot sa emit catre persone fizice factura si chitanta,deoarece nu as dori sa imi cumpar casa de marcat , datorita faptului ca majoritatea clientilor sunt persoane juridice ?!
Va multumesc.