Buna ziua,Multumesc pentru raspuns.Eu am fost angajat pe durata nedeterminata.Voi merge la somaj la camera unde am depus dosarul sa vad ce se intampla cu cei 30% de nu-i primesc.In cazul acesta se poate primi retroactiv sau din aceasta luna timp de 12 luni!
Buna ziua,Am fost dat in somaj cu data de 1 mai 2016.Pana la 5 mai mi-am gasit un alt loc de munca si mi-am facut angajarea.Pe data de 6 mai am depus dosarul la somaj trimis de unitatea angajatoare care m-a angajat.Pe 11 mai am inceput munca..Am 59 de ani.Angajatorul primeste 500 de lei pe luna de la stat pentru ca m-a angajat in timp ce eram in somaj dar eu ce primesc pentru ca mi-am gasit loc de munca in timpul somajului?
Buna,
Este obligatoriu ca o fabrica de confectii sa angajeze o firma de paza pentru a asigura paza si securitatea ei? Sau poate sa angajeze agenti de securitate cu calificare si atestat neavand nicio legatura cu vreo firma de paza.Spun asta pentru ca o fabrica daca angajeaza o firma de paza si protectie pentru a asigura paza ei o va costa mult mai mult decat daca angajeaza prin fortele de munca oameni pregatiti in acest sens ,cu atestat.Agentul de paza pus de firma nu-si va lua nici macar minimul pe economie, nu mai vorbesc de orele suplimentare,sambetele ,duminicile lucrate,sporul de noapte ,sporul de risc,poate si bonuri de masa cu toate ca fabrica plateste catre firma de paza prin factura toate acestea.Angajat de fabrica prin fortele de munca un agent de paza va primi toate acestea, ceea ce face ca salariul lui sa fie mult mai bun.Intrebarea mea: are voie societatile sa faca angajari de agenti de paza si securitate cu atestat direct prin fortele de munca,fara ca acesta sa faca parte dintr-o firma de paza?
Am un credit contractat la o banca,eu titular iar baiatul meu coplatitor.Am platit ceva timp dar dupa aceea nu am mai avut cum sa platesc ramanand fara servici.Am aproape 3 ani de cand nu mai platesc.Banca nu ma sunat sa vin sa negociez cu ei si sa vada din ce cauza nu mai platesc si nici nu ma sunat nu am primit notificari.M-a sunat in schimb ce i de la firma de recuperare debite sa le dau banii vreo 450 de milioane lei vechi.Nu am dat curs ,drept pentru care acum o saptamana 09 mai am primit un plic voluminos cu acte de la un executor judecatoresc din Botosani precum ca trebuie sa ma prezint cat mai repede la el.Eu nu stiu in ce masura tot ce este in plic arata a fi legal pentru ca urmarindu-l pe domnul analist financiar de la un post de televiziune,am inteles ca multe ilegalitati se comit cu aceste trimiteri in judecata si cu aceste executari silite.Eu va intreb pe dvs.ce sa fac: merg la executor sa accept executarea sau caut un avocat sa se uite prin acte si sa ma sfatuiasca ce sa fac?Ar trebui sa gasesc unul care nu se cunoaste cu el,neutru.Va multumesc! Costica