avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... paza fabricilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

paza fabricilor

Buna,
Este obligatoriu ca o fabrica de confectii sa angajeze o firma de paza pentru a asigura paza si securitatea ei? Sau poate sa angajeze agenti de securitate cu calificare si atestat neavand nicio legatura cu vreo firma de paza.Spun asta pentru ca o fabrica daca angajeaza o firma de paza si protectie pentru a asigura paza ei o va costa mult mai mult decat daca angajeaza prin fortele de munca oameni pregatiti in acest sens ,cu atestat.Agentul de paza pus de firma nu-si va lua nici macar minimul pe economie, nu mai vorbesc de orele suplimentare,sambetele ,duminicile lucrate,sporul de noapte ,sporul de risc,poate si bonuri de masa cu toate ca fabrica plateste catre firma de paza prin factura toate acestea.Angajat de fabrica prin fortele de munca un agent de paza va primi toate acestea, ceea ce face ca salariul lui sa fie mult mai bun.Intrebarea mea: are voie societatile sa faca angajari de agenti de paza si securitate cu atestat direct prin fortele de munca,fara ca acesta sa faca parte dintr-o firma de paza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 24 Iunie 2016
Potrivit art.1alin.2 din Legea 333/2003 , paza şi protecţia se realizează prin forţe şi mijloace militare sau civile, de către instituţiile specializate ale autorităţilor administraţiei publice, sau în regim privat, de către proprietarii sau deţinătorii obiectivelor, bunurilor sau valorilor, precum şi de către societăţile specializate de pază şi protecţie.

Art.2 alin.1 din acelasi act normativ
dispune ca, ninisterele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate să asigure paza acestora.

Modalităţile concrete de organizare şi de executare a pazei, după caz, sunt : cu efective de jandarmi, pază cu poliţişti locali, pază proprie sau pază prin societăţi specializate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Pot renunta la firma de paza? anastedo anastedo servus vreau sa stiu daca pot renunta la firma de paza,in conditiile in care am 3 camere video,o alarma conectata la telefonul meu,si sa inchei o asigurare cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o institutie publica are obligatia de a avea portari, ... veronicam veronicam Buna ziua, O institutie publica are obligati de a avea portari, angenti paza, guarding, in perioada programului in care exista flux mare respectiv in ... (vezi toată discuția)