avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pot renunta la firma de paza?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pot renunta la firma de paza?

servus
vreau sa stiu daca pot renunta la firma de paza,in conditiile in care am 3 camere video,o alarma conectata la telefonul meu,si sa inchei o asigurare cu o firma de asigurari mai "serioasa nu carcotasa"unde sa-mi asigur bunurile (am un atelier de copiere,aparatura XEROX,computere si mobilier)
cand suna alarma domnii de la paza vin dupa minim 15min timp in care hotii pot fura tot ce avem.....si sa bea eventual si o cafea
din legea 333/2003 nu prea inteleg ...va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:37, 10 Octombrie 2013
Legea nr.332/ 2003 cu modificarile si copletarile ulterioare mentioneaza:
ART. 2
(1) Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate sa asigure paza acestora.
(2) Persoanele fizice pot apela pentru protecţia personală la serviciile unor societăţi specializate de paza şi protecţie, în condiţiile prezentei legi.
ART. 3
(1) În funcţie de importanta, specificul şi valoarea bunurilor pe care le deţin, conducătorii unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1), cu sprijinul de specialitate al poliţiei, pentru sistemele civile de paza, sau al jandarmeriei, pentru cele militare, stabilesc modalităţi concrete de organizare şi de executare a pazei, după caz, cu efective de jandarmi, paza cu gardieni publici, paza proprie sau paza prin societăţi specializate.
(2) Unităţile grupate pe un anumit spaţiu pot organiza, cu avizul poliţiei, paza în comun cu gardieni publici, paza proprie sau prin societăţile specializate de paza. Conducătorii acestor unităţi stabilesc forma de paza, obligaţiile şi răspunderile fiecărui beneficiar, inclusiv cele privind întocmirea planului de paza.
(3) La unităţile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducătorii acestora sunt obligaţi sa execute împrejmuiri, grilaje, obloane, încuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurării pazei şi integrităţii bunurilor.

Daca va incadrati in prevederile al.(3) puteti renunta la paza. Este alegerea dvs.
Aveti si obtiunea asigurarii pazei in comun conform prevederilor al.(2).
Fiind o societate comerciala (SRL presupun) aveti obligatia conform al.(1) sa asigurati paza firmei. Nu va impiedica nimeni, sa inlocuiti firma care va asigura paza sau sa aveti punct fix de paza, in loc de firma de paza care se deplaseaza numai daca suna alarma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie tatanelu tatanelu buna ziua. am o rugaminte referitoare la legea nr. 333/2003, astfel: art. 3 din respectiva lege stipuleaza: Art.3. – (1) Unitatile care opereaza cu ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire curte erymolnar erymolnar Sunt administratorul unei societati comerciala si as dori daca se poate sa imi spuneti daca sunt obligat prin lege sa imprejmuiesc unitatea si curtea ... (vezi toată discuția)