avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprejmuire curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprejmuire curte

Sunt administratorul unei societati comerciala si as dori daca se poate sa imi spuneti daca sunt obligat prin lege sa imprejmuiesc unitatea si curtea apartinatoare deoarece am probleme cu vecinul care ma ameninta cu judecata. Va rog sa imi scrieti temeiul legal.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:10, 9 Februarie 2018
Codul civil va obliga doar sa participati la cheltuiala facuta cu imprejmuirea, nu si sa demarati dvs construirea acesteia, insa legea pazei este un pic mai specifica in cerinte si obligatii, respectiv:
Articolul 2 (1) [...], societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate să asigure paza acestora.
Articolul 3 (3) La unităţile unde nu este posibilă realizarea unui sistem de pază organizat, conducătorii acestora sunt obligaţi să execute împrejmuiri, grilaje, obloane, încuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarmă sau alte asemenea mijloace necesare asigurării pazei şi integrităţii bunurilor.
Articolul 4 Răspunderea pentru luarea măsurilor de asigurare a pazei bunurilor şi valorilor deţinute cu orice titlu revine conducătorilor unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa instalez alarma? Lucian77 Lucian77 Buna seara, am deschis de aproape o saptamana o agentie de turism si azi m-au vizitat doi domni de la politie spunndu-mi ca trebuie s-mi instalez ... (vezi toată discuția)
Pot renunta la firma de paza? anastedo anastedo servus vreau sa stiu daca pot renunta la firma de paza,in conditiile in care am 3 camere video,o alarma conectata la telefonul meu,si sa inchei o asigurare cu ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 actualizata cu 40/2010 predescughe predescughe La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc ... (vezi toată discuția)