avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Despre executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Despre executare silita


Am un credit contractat la o banca,eu titular iar baiatul meu coplatitor.Am platit ceva timp dar dupa aceea nu am mai avut cum sa platesc ramanand fara servici.Am aproape 3 ani de cand nu mai platesc.Banca nu ma sunat sa vin sa negociez cu ei si sa vada din ce cauza nu mai platesc si nici nu ma sunat nu am primit notificari.M-a sunat in schimb ce i de la firma de recuperare debite sa le dau banii vreo 450 de milioane lei vechi.Nu am dat curs ,drept pentru care acum o saptamana 09 mai am primit un plic voluminos cu acte de la un executor judecatoresc din Botosani precum ca trebuie sa ma prezint cat mai repede la el.Eu nu stiu in ce masura tot ce este in plic arata a fi legal pentru ca urmarindu-l pe domnul analist financiar de la un post de televiziune,am inteles ca multe ilegalitati se comit cu aceste trimiteri in judecata si cu aceste executari silite.Eu va intreb pe dvs.ce sa fac: merg la executor sa accept executarea sau caut un avocat sa se uite prin acte si sa ma sfatuiasca ce sa fac?Ar trebui sa gasesc unul care nu se cunoaste cu el,neutru.Va multumesc! Costica
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:35, 19 Mai 2015
Avocat. Pooate s-a prescris datoria si nu mai dati nimic la banca.
Buna ziua,

Bineinteles ca este mai bine sa verificati legalitatea executarii inainte sa platiti. Si, da, exista situatii in care atat cesiunea catre firma de recuperare cat si suma ceruta de acestia este maimulte decat dubioasa, deci ar fi bine sa va asigurati inainte sa faceti ceva.

Succes,
Da, ar fi bine ca avocatul sa nu se cunoasca cu banca.
Aveti dreptul de a apela si la avocat di alt judet din tara daca aveti dubii pe zona.
Trebuie facuta contestatie la executare daca s-a prescris datoria si repede ca sa nu iesiti din termenul procedural.
Ar fi bine și ca avocatul să fie specialist în drept financiar-bancar sau măcar în executare silită. Sunt puțini din aceștia, dar poate aveți noroc.

Sfatul meu este să mergeți la cel care câștigă procese, care a mai câștigat cu banca respectivă.

Dacă nu au trecut 3 ani de la ultima plată, nu aveți de ce să invocați prescripția, pentru că nu este prescrisă nici măcar o rată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am ramas fara o casa-executare silita! NeaguAlexandra15 NeaguAlexandra15 Sotul meu a luat un credit la banca unde a girat cu o garsoniera.Nu am mai putut plati rata foarte mare si asa am ajuns sa ne scoata banca garsoniera la ... (vezi toată discuția)
Credit restant de 10 ani se poate anula ? Oddd Oddd Buna ziua In anul 2007 am accesat 2 credite , 1 credit : nr 13/07.02.2007 la bcr sa , 2 lea credit : nr 603/22.06.2007 . In anul 2008 am mai accesat 1 ... (vezi toată discuția)
Credit cu acte false ionut22gl ionut22gl Buna seara, In anul 2008 am mers la o firma din oras pentru a semna un contract de munca in Germania,cand am ajuns la sediul respectiv cei de acolo m-au ... (vezi toată discuția)