avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am ramas fara o casa-executare silita!
Discuție deschisă în Executare silită

Am ramas fara o casa-executare silita!

Sotul meu a luat un credit la banca unde a girat cu o garsoniera.Nu am mai putut plati rata foarte mare si asa am ajuns sa ne scoata banca garsoniera la licitatie.Nici pana in ziua de azi nu stim cu cat s-a vandut exact,noi am fost sunati doar sa predam cheia noului propietar ( care la randul lui am aflat ca a vandut-o la altcineva). Doua nelamuriri am si sper din suflet sa ma ajutati:
1) actele casei se afla inca in posesia sotului (cum s-a putut vinde?)
2) am primit de curand un plic de la firma de recuperare [editat] prin care mi se mai cere 85.208,88 ron .Sotul meu mai are o cota parte la un apartament.E posibil daca nu platim si aceasta suma sa ramana si fara acel apartament?
Ma scuzati sper ca am fost destul de explicita.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: NeaguAlexandra15 , utilizator 16:21, 25 Ianuarie 2013
1. Cum adica ati fost sunati sa predati cheile?? nu ati stiut de executare? nu ati fost somati, instiintati, chemati sa achitati...orice?
2. Din pacate, daca nu achita debitul restant si Eos-ul introduce cerere de executare, se poate executa tot ce are sotul dvs. deci inclusiv cota-parte din acel apartament.
Vorbiți cu un avocat care să vadă toate actele, inclusiv contractul de credit.
Firmele de recuperare mizează mult pe necunoașterea legii de către oameni și forțează nota de multe ori.

Cel puțin în acest caz executarea garsonierei pare dubioasă.
[firma] daca ar dori si are acte valabile ar putea executa si dintre bunurile D-vs tinand cont ca sunteti casatoriti.

In alta ordine de idei, de la aflarea executarii aveti 15 zile sa faceti Contestatie la Executare (iar daca nu ati fost anuntati e inceperea executarii poate reusiti chiar anularea vanzarii garsonierei daca puteti proba culpa [firmei], sau sa cereti daune).

Cand a fost scoasa la licitatie garsoniera (data) si a fost inceputa procedura de un executor bancar sau de un executor judecatoresc?

Cati ani au trecut de la plata ultimei rate pana cand a inceput procedura de executare?

Inainte de a incepe procedura de executare, au luat legatura cu D-vs?

O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Pai tocmai ca nu stim cand a fost scoasa la licitatie.Garsoniera a fost goala nu locuia nimeni in ea...m-am intalnit de curand cu o vecina care mi-a spus ca a vorbit cu respectivul domnul (cel care a cumparat-o prima oara)si in discutia lor i-ar fi spus ca e lucreaza la banca.Deci ceva necurat este la mijloc.
Inainte de aceasta intamplare am avut o discutie cu banca prin care le ceream sa ne "ajute" intr-un fel sa facem o refinantare ceva,ca tot am dat sume la banca ca sa fim la zi,dar am fost refuzati si ni s-a spus ca tot ce dadusem pana atunci erau socotite ca dobanzi.Ei si de la aceasta intalnire cred a mai durat cam 4 luni de zile si am primit telefonul.
N-a fost rea vointa din partea noastra dar am intampinat foarte multe piedici si probleme.
Va multumesc! o sa incerc cat pot de repede sa iau legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca Dori17 Dori17 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am cu un imprumut al unei rude pe care am girat-o. Debitorul nu si-a mai achitat ratele la ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru leasing liana16 liana16 am o mare problema. am luat o masina in leasing cu 50% avans si gratie de un an la plata. dupa perioada de gratie am fost in imposibilitate sa-mi platesc ... (vezi toată discuția)
Executare silita gabyela gabyela Bună ziua.Am fost casatorita timp de 20 de ani.In 2008 am primit o locuinta sociala impreuna cu fostul sot si cu fiul nostru.Atunci am facut un imprumut la ... (vezi toată discuția)