am o mare problema. am luat o masina in leasing cu 50% avans si gratie de un an la plata. dupa perioada de gratie am fost in imposibilitate sa-mi platesc ratele. au venit recuperatorii, mi-au luat masina si mi-au intocmit un proces verbal. asta se intampla in august 2010. acum am primit executare silita sa platesc 190 de milioane. n-au trimis poprire pe salariu. am o garsoniera cumparata cu sotia, pe numele la amandoi si un copil de 19 ani care este elev. ce sa fac? masina n-o mai am, banii trebuie sa-i platesc, dar cum? imi vor lua garsoniera?
Creditorul are posibilitatea de alegere intre cele trei modalitati de executare silita, respectiv poprire, executare silita imobiliara si executare silita mobiliara.
Daca nu au ales calea popririi pe salariu, este foarte posibil sa fi inceput o executare silita imobiliara asupra garsonierei.
Numai ca, daca garsoniera este bun comun dobandit in timpul casatoriei, asa cum sustineti dvs, creditorul trebuie mai intai sa solicite un partaj al acestui bun, pentru a devenii bunul dvs propriu.
Creditorul dvs nu are posibilitatea sa execute un bun comun al sotilor pentru datoria unuia dintre soti.
Daca datoria este comuna, a ambilor soti, creditorul are posibilitatea executarii silite a unui bun comun.
multumesc pt. promtitidinea raspunsului. dar am o nelamurire: daca eu nu mai sunt utilizatorul masinii, cei de la leasing poate ca au si vandut-o la altcineva. trebuie sa platesc ratele in aceste conditii?
datoria este numai pe numele meu. deci exista posibilitatea sa mi se puna poprire pe salariu? aceasta ar fi cea mai buna solutie. nu as vrea sa ramana copilul pe drumuri
cheia la raspunsul dvs este in chiar contractul de leasing.cititi cu atentie ce anume prevede contractul in cazul in care nu achitati ratele
de asemenea, firma doar in prima faza nu poate executa si bunurile comune.In cazul in care nu are alta solutie de indestulare a datoriei, poate sa recurga la vanzarea garsonierei si sa retina creanta;diferenta de bani care va ramane va fi inmanata sotiei.
din practica, va pot spune ca nu se vor multumi doar cu porirea pe salar9dureaza fff mult in timp si pe ei ii intereseaza banii now).
imi pare sincer rau de situatia in care va aflati;dar cum ati semnat....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
Cristhina
Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
Pe perioada casatoriei am cumparat prin credit 1 garsoniera, 2 terenuri si 2 autoturisme. Anul ... (vezi toată discuția)