avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
Pe perioada casatoriei am cumparat prin credit 1 garsoniera, 2 terenuri si 2 autoturisme. Anul trecut am divortat dar nu am facut partajul pe motive de neintelegere in privinta partajarii bunurilor. Garsoniera este ipotecata si unul din autoturisme este cumparat in sistem leasing, celalalt prin rate la angajator, fiind initial masina de firma.
Dupa divort plata ratelor bancare (cu exceptia leasingului auto) nu s-a mai efectuat la timp, fiind intarzieri de peste 90 de zile in prezent. Banca urmeaza sa demareze procedura de executare silita.
Intrebarile referitoare la executare silita sunt:
1. Bunurile supuse executarii vor fi toate (garsoniera, 2 terenuri, 1 auto), mai putin autoturismul cumparat in leasing?
2. Autoturismul cumparat in leasing va trece in proprietatea mea peste aproximativ 1 an si jumatate. La acel moment va fi supus si acesta executarii silite?
3. Cum pot intra in posesia auto in leasing avand in vedere ca eu suport toate cheltuielile cu rate, asigurari, revizii, intretinere etc.?
4. Se vor face popriri pe salariu?
5. Pentru stingerea datoriilor se va lua in calcul 50% (eu) -50% (fostul sot) din veniturile noastre? Sau se aplica la venitul salarial procentul pentru gradul de indatorare, pana la achitarea integrala a datoriilor?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristhina , utilizator 17:51, 17 August 2010
Sa intelegem ca terenurile care au fost luate prin credit au fost achitate si sunt in proprietatea dvs. devalmasa spre deosebire de garsoniera si autoturisme care sunt in rate sau leasing?
Initial a fost cumparata garsoniera, ulterior datorita cresterii valorii de piata a acesteia a fost majorata ipoteca si cu banii astfel obtinuti au fost cumparate si terenurile. Mentionez ca ipoteca este constituita doar asupra garsonierei. Numai un autoturism este achizitionat in leasing, al doilea in rate de la angajatorul fostului sot, dar proprietarul acestuia din urma este fostul sot si implicit si eu, fiind dobandit in perioada casatoriei.
1,2 - Executarea silita poate purta asupra tuturor bunurilor comune ale sotilor sau a bunurilor proprii ale debitorilor.
3-Puteti intra in posesia automobilului fie dupa partaj solicitand ca bunul sa fie inclus in bunurile ce va vor fi atribuite dvs. fie discutand cu firma de leasing pentru ca acest contract de leasingd sa fie preluat de dvs. exclusiv.
4-Creditorul poate alege orice mijloc de executare silita. Inclusiv poprirea daca doreste acest lucru si daca nu are nici un impediment la executare.
5-Din cate stiu eu ... în contractele de credit pe care le pun la dispozitia clientilor bancile, sotii sunt debitori solidari drept pentru care oricare dintre ei poate fi urmarit pentru intreaga datorie chiar dupa divort ..daca nu a intervenit partajul in cuprinsul caruia sa fie rezolvata chestiunea datoriilor.
Drept pentru care cota de 50% nu are nici o legatura cu executarea ci eventual cu partajul.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)