Buna ziua. Am o nelamurire: as dori sa plec cu sotul din tara dar el are un credit la banca de nevoi personale luat inaintea casatoriei in urma caruia a achizitionat o masina. Deci el pe numele lui are masina si o cota parte dintr-un imobil in urma unei succesiuni dupa unul dintre parinti. Eu am pe numele meu o casa tot dinaintea casatoriei. Intrebarea este: banca il poate executa luandu-i doar masina si atat sau imi poate executa si mi-e casa? Noi dorim sa ne platim din strainatate ratele, ar fi o problema? Va multumesc.
in caz de neplata, masina si cota dansului din mostenire, pot fi executate silit.
daca sotul plateste ratele , fie si din strainatate, e ok.
casa dvs nu intra in discutie
Va multumesc mult pt raspuns dar ma gandesc ca pana ne angajam acolo si o sa putem sa trimitem banii respectivi, banca il poate executa deja? Cat poate astepta banca? Trebuie sa anuntam banca, de faptul ca o sa fie o perioada in care nu vom plati?
Va multumesc mult. Cu masina banuiesc ca e simplu sa o recupereze (daca nu reusim sa platim) dar cota parte din imobil, nu inteleg cum ar putea sa o execute..mai ales ca mai sunt alte 2 persoane care au cota parte la acel imobil iar sotul are doar 18%. Ce se poate intampla daca banca chiar si asa tot nu ajunge sa recupereze toata suma...ce mai executa???
Va multumesc pt raspunsuri.
creditorul poate cere partajul, ceilalti coproprietari il despagubesc pe sotul dvs, banii ducandu-se la banca
daca inca ramane dator, i se poate pune poprire pe salariu, daca are.
depinde si de suma ramasa, poate nu vor mai considera rentabil sa staruie in executare silita, daca chiar nu mai au de unde recupera
Buna seara
georgiacris
am si eu o problema,in 2006 am facut un credit de nevoi personale,cat timp am muncit mi-am platit ratele lunar dar sa intamplat din cauza neajunsurilor si a ... (vezi toată discuția)