avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... buna seara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

buna seara

am si eu o problema,in 2006 am facut un credit de nevoi personale,cat timp am muncit mi-am platit ratele lunar dar sa intamplat din cauza neajunsurilor si a altor probleme sa fac un inceput de epilepsie la care doctorii mi-au interzis sa mai muncesc si mi-au dat un certificat din care reesa ca nu sunt abta.Cu acest certificat am fost la banca si l-am depus,dupa care mi sa zis sa astept ca ma contacteaza ei.Dupa multe luni de tratament fara rezultat in romania am vb cu o prietena de a mea la care mi-a propus sa merg la ea in strainatate si sa incerc si acolo.In momentul actual sunt inca in strainatate si pot sa zic ca mi-am revenit cat de cat.problema e ca dupa atata timp m-au contactat de la o firma de recuperari si mi-au zis ca au trimis o scrisoare(executie silita) pe adresa fratelui meu cum ca in timp de 5 zile de la primirea acestea trebuie sa-mi platesc datoria.Eu sincer nu lucrez ptr ca sunt insarcinata si in 3 saptamani trebuie sa nasc,de aici nu imi da decat un mic ajutor in bani de inceput,nu am nici o sursa de venit,ma ajuta prietena mea si prietenului meu dar si asa ne descurcam destul de greu.
V-as ruga sa imi explicati in aceste circumstante ce poate sa-mi faca firma de recuperari si ce pot sa fac eu tinand cont ca nu am decat o masina de spalat pe numele meu si alte obiecte casnice.Poate sa puna sechestru pe bunurile fratelui meu,sau in cazul in care ma marit se poate lua de bunurile sotului meu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 23:59, 11 Noiembrie 2010
creditul fiind pe numele dumneavoastra, iar imobilul pe numele fratelui nu exista NICI UN TEMEI legal ca banca sa execute acest bun. Decat bunurile dumneavoastra le poate executa silit.
Bunurile prezente ale logodnicului sunt PROPRII, intrucat, asa cum prevede legea "bunurile dobandite INAINTE de incheierea casatoriei, sunt proprii". Nici de aceste bunuri nu se poate lega nimeni.

Cand ati platit ultima rata?
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Mihaela Enache, Avocat
Sincer nu am actele cu mine ca sa va zic exact o data dar cu aproximatie dupa ce am facut creditul un an-un an si ceva de zile am platit lunar rata.
inca o intrebare daca nu sunt prea insistenta,ex. eu ma marit cu logodnicul meu si in timpul casatoriei el hotaraste sa isi cumpere ceva(o masina)sau sa primeasca mostenire de la parintii sai(o casa),de aceste lucruri se poate lua,poate pune sechestru sau ceva de genul asta.
Va multumesc
bunurile dobandite prin mostenire sunt de asemenea proprii. Cat priveste bunurile achizitionate in timpul casatoriei, ele sunt comune ! Va trebui ca acest creditor sa ceara PARTAJUL in timpul casatoriei pentru a se putea indrepta doar impotriva dumneavoastra pentru recuperarea creantei.

Intrebare : cum au trimis instiintarea de executare silita? prin posta (plic in casuta postala) sau prin mandat postal cu confirmare de primire? In al doilea caz trebuia sa semnati dumneavoastra sau fratele pentru primire. Conteaza aceasta procedura.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recupereare rate , plecat in strainatate claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Fratele meu a luat un credit de 12000 euro de la BCR , si a ramas fara servici si nu a mai putut plati ratele Acum are 5 rate in urma si a ... (vezi toată discuția)
Datoriile sotului,devin si datoriile mele ? cristina55 cristina55 Buna ziua. Urmeaza sa ma casatoresc,dar am o mare teama.Viitorul meu sot,are o gramada de datorii,datorii de care ma tem c-or sa se reverse asupra mea.Poate ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune serbanc serbanc Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care sotul pierde un proces cu statul si trebuie sa plateasca niste daune daca bunurile sotiei care sunt pe numele ei(ex ... (vezi toată discuția)