avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datoriile sotului,devin si datoriile mele ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datoriile sotului,devin si datoriile mele ?

Buna ziua.
Urmeaza sa ma casatoresc,dar am o mare teama.Viitorul meu sot,are o gramada de datorii,datorii de care ma tem c-or sa se reverse asupra mea.Poate nu am dreptate,de aceea v-as ruga din toata inima sa ma indrumati cu un sfat,sa-mi spuneti cum as putea proceda.
Eu detin o locuinta (proprietate personala,act vanzare cumparare,facut de parintii mei cu mult timp in urma ),viitorul meu sot are o gramada de amenzi de circulatie,NEPLATITE,pe la taxe si impozite,iar asta ma face sa ma tem c-am sa fiu eu executata,si bunurile mele mobile si imobile.(eu sunt la zi cu toate impozitele,nu am nici o datorie fata de nimeni).
Are ceva datorii si pe la banca,imprumuturi pt nevoi personale,luate cand eu nici nu-l cunosteam,rate pe care NU le mai plateste din cauza salariului mizer.
Intrebarile mele sunt : ma poate executa cineva,cumva,pt datoriile viitorului meu sot? Risc sa raman fara casa,masina,bunuri personale,pt datoriile lui ?
Cum as putea proceda,ca eu sa nu fiu amestecata in ceva in care eu nu mi-am pus contributia ?
Ce solutii sunt ,ce-as putea face pana nu e prea tarziu,pana nu apuc sa ma marit ????? (sa raman pe numele meu,sa nu-l iau in spatiu,etc) ??????
Va multumesc din suflet pt raspunsuri.
Nu pot fi executate bunurile dvs. proprii.Prin casatorie nu preluati parte din datoriile sotului.
Incercati ca toate bunurile dvs . , cumparate inainte de casatorie sa fie cumparate pe numele dvs. avind pe ele chitante , facturi , contr. in cazul apartamnetului , masina daca aveti , etc sa dovediti ca sint cumparate de dvs. inainte de casatorie . Acelasi lucru sa il aveti in vedere si in timpul casatoriei .Acum ,daca aveti indoieli , as zice sa mai asteptati nicelus.Daca nu cel care are datorie este tinut de ea , nici decum dvs.Aceste datorii nu sint facute impreuna cu dinsul ca sa raspundeti solidar , adica si dvs. alaturi de dinsul. Buletinul puteti sa il faceti deoarece nu este si titularul contractului de vinzare cumparare al apartamentului asa ca nu are nici un drept asupra apartamentului decit in cazul in care s-ar fi dove3dit ca l-a avut inainte de casatorie sau l-ati fi cumparat impreuna .Din cele aratate de dvs parearea mea in ce priveste temerile dvs . nu sint justificate da aveti in vedere cele citeva aspecte de mai sus . Casa de piatra .
Bunurile dinaintea casatoriei sunt bunuri proprii.... nu exista nici un risc in ceea ce priveste executarea lor.
Luarea in spatiu, pastrarea numelui nu au nici o relevanta in cauza prezentata... tot sotie se cheama ca sunteti. Cum spuneam mai sus .. nu e nici un pericol cu privire la bunurile proprii.
In alta ordine de idei... nu am inteles motivul pt care ridicati problemele respective in paralel cu casatoria. O faceti sau nu.
Sotul nu o sa plateasca singur toate chestiile astea. Trebuie sa luati in calcul ca ele nu dispar singure si....intr-un fel sau altul ... tot o sa participati la stingerea datoriilor.
nu-i veti plati dvs datoriile, cel mult le platiti impreuna daca doriti. nu veti raspund ecu bunurile sau veniturile proprii pt aceste datorii. nu e recomandat insa sa achizitionati bunuri de valoare in timpul casatoriei (indiferent pe numele caruia dintre dvs), aceste bunuri vor fi comune, iar creditorul/ii oricaruia dintre dvs, poate cere partajul bunurilor comune, pt a executa silit cota sotului dator.
ca schimbati numele sau nu, situatia ramane aceeasi.
o bucata de vreme nu l-as lua in spatiu.. e neplacut sa vina cei ce se ocupa de recuperari creante pe la dvs pe la usa cu amenintari, sau sa curga somatii in cutia postala... sau cand solicitati de la fisc cate o adeverinta sau altceva sa va conditioneze de plata datoriilor altora (chiar si sot).
Numai datoriile care sunt nascute in timpul casatoriei si sunt facute in vederea intretinerii mariajului sunt comune si pot fi cuprinse in masa partajabila.
Nu veti plati dumneavoastra, nicidecum ,creantele ce au fost dobandite dinainte incheierii casatoriei.

Creantele dobandite la data incheierii casatoriei , indiferent de titularul contractului , sunt comune , de regula.

In vederea recupararii debitelor, sunt urmarite intai bunurile proprii , ulterior bunurile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)
Discutii de viitor .. partaj la bunuri achizitionate inaintea casatoriei Aurel24 Aurel24 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarele intrebari: Momentan detin teren + casa + masina, toate pe numele meu. In viitorul apropiat ma voi ... (vezi toată discuția)
Drepturi sot in caz de divort ursica ursica Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru ... (vezi toată discuția)