avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Jumatate din apartament la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Jumatate din apartament la divort

Buna seara. Sora mea a introdus actiune de divort. Apartamentul in care a stat e doar pe numele fostului sot, l.a luat cu banii lui, ea nu apare pe contract. Au stat impreuna mai mult de 5 ani, vreo 15. Ar avea dreptul la jumatate din apartament? Acum ani in urma era valabil daca aveai cu sotul 5 ani de trai aveai drept la jumatate din apt, chiar daca nu erai pe contract. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Jennifer8, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:31, 23 Februarie 2023
Ce ziceti dvs ca era, in realitate nu a fost niciodata . Niciodata bunurile proprii nu au devenit comune doar ca au trecut 5 ani, 10, 30 de ani de casatorie.
Daca casa nu e cumpărată in timpul casatoriei, nu e bun comun, ci doar a sotului si asa ramane.
Daca ea a investit in casa sotului are un drept de creanta pt acele investitii, deci cel mult va primi o suma.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Dar daca apartamentul a fost luat in timpul casatoriei?
In timpul casatoriei a fost agresata in multe feluri, are certificat medico-legal, acum el vrea pensie alimenara. Sora mea a plecat din apt lor in 2020.
Jennifer8, utilizator
daca a fost luat in timpul casatoriei se prezuma a fi comun, asta daca nu cumva banii au fost proprii ai sotului.
pt a raspunde, se apasa pe raspunde, nu pe citeaza.
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri imobile, proprii și comune, după o căsnicie de 15 ani: cum se împart și cum se socotește valoarea lor? Kmy kmy Kmy kmy Buna ziua ! Dupa o casnicie de 15 ani,am ajuns la partaj.Am locuit in apartamentul sotului(bun propiu al lui) si am facut impreuna imprumuturi in banca,bani ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am cumparat pamantul si casa dupa casatorie, a fost trecuta doar pe fostul sot care acum a decedat ... Alias83 Alias83 Buna seara Va rog frumos daca poate sa imi raspunda cineva. Am cumparat pamantul si casa dupa casatorie, a fost trecuta doar pe fostul sot care acum a ... (vezi toată discuția)
Ref mostenire sot Constantina1981 Constantina1981 Anul trecut sotul meu a decedat, am fost casatoriti 4 ani si jumatate ( impreuna 7 ani) fara a avea copii, Rudele sotului in viata sunt mama, sora si ... (vezi toată discuția)