avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am cumparat pamantul si casa dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am cumparat pamantul si casa dupa casatorie, a fost trecuta doar pe fostul sot care acum a decedat ...

Buna seara

Va rog frumos daca poate sa imi raspunda cineva. Am cumparat pamantul si casa dupa casatorie, a fost trecuta doar pe fostul sot care acum a decedat. El a trecut totul pe sora lui fara sa stiu eu, trecandu-se pe acte necasatorit. Avem un copil de 17 ani. Pot sa mai fac ceva sa-mi iau casa înapoi? A dat-o cu pretextul ca avea o datorie la ea. Este o declaratie facuta de mana care cred ca este falsa. A copiat scrisul.

Astept un raspuns, va rog mult.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alias83 , utilizator 11:12, 17 Februarie 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveți acte pe casa mergeți la notar și dezbateti succesiunea ,moștenitori dvs și fiul.Daca nu aveți acte mergeți la avocat pt a vedea ce soluții exista..Chitanță de mana nu are nici o valoare, mai mult ales ca bunul fiind cumpărat în timpul căsătoriei se prezuma ca e bun comun..
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenitor e doar fiul daca ziceti ca erati divortata. Dvs aveti insa jumatate din casa daca ziceti ca ati cumparat in timpul casatoriei si fiind bun comun, nu putea sa dea in plata toata casa, chiar daca facea actul la notar.

Banuiesc ca nu locuiti acolo asa ca va trebui sa va judecati cu sora sa o revendicati
Mergeti la un avocat cu problema dvs.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati cumparat dupa casatorie, este bun comun. Chiar daca la cumparare la notar a fost doar sotul si notarul a omis sa scrie "casatorit cu...", la vanzare notarul care a autentificat actul trebuia sa verifica Registrul National de evidenta al regimului matrimonial. Daca s-a declarat necasatorit la vanzare, acel act are un viciu major. Sotul nu putea dispune de cota dvs. Cel mai bine consultati un avocat.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
carmen2010, utilizator
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interesare cornelia77bc cornelia77bc buna ziua, sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Buna,am si eu o intrebare.sunt casatorita de 14 ani,am cumparat ... Victoiancu Victoiancu Buna,am si eu o intrebare.Sunt casatorita de 14 ani,am cumparat un loc de casa cu ajutorul parintilor nostri.Am fost pleca-ti in strainatate,eu nu am lucrat ... (vezi toată discuția)
Cum trec casa doar pe numele meu??? bucurescu bucurescu buna ziua, vreau sa fac un act de vanzare-cumparare intre mine si parintii mei care vor sa-mi lase casa lor mie. Vreau sa ma lamuriti cu un lucru: sunt ... (vezi toată discuția)