avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate sdiytza85

Activitate sdiytza85

Intre timp aproape toti proprietarii au semnat. Motivul invocat de presedinte e ca depinde acum doar de mama, care este sub acest spatiu. Mama a spus ca va semna doar daca: se inchiriaza ca uscatorie-depozit, nu mascat ca uscatorie cand de fapt e altceva, sau afacere, doar cu obtinere de autorizatie, pe cale legala. Iar de aici toate presiunile. Multumesc pt. raspunsuri.
Revin aici cu inca o intrebare, si va multumesc. Deja nu mai stiu ce sa fac. Asociația a renuntat la planul inițial, si acum doreste inchirierea spatiului spre o croitoreasa. Ei vor închiria o uscatorie, nu spatiu de firma.
Mama e terorizata, presedintele este aproape zilnic la usa ei cu tabelul de semnaturi si tot blocul o arata cu degetul ca fiind un om rau.
Am citit legea si eu inteleg asa: poti închiria catre un proprietar sau terti, daca spatiul ramane uscatorie, sau se depoziteaza ceva.
Pentru orice alta activitate, de locuit, sau comerciala, trebuie mers la autoritati si obtinut autorizatii. Președintele spune ca nu e nevoie de autorizatie pentru croitorie.
Ar trebui sa semneze ca sa scape de presiune? Are dreptate presedintele?

Multumesc.
Multumesc mult, sper sa nu se ajunga la politie si primarie, pentru ca deja se insista pentru semnatura ei, si vecinii o arata cu degetul pentru ca nu sustine venituri in plus in casierie.
Asociatia doreste sa faca toate modificarile, bransare la apa, caldura, etc dar fara sa obtina avize. Practic spațiul va fi transformat, in acte va ramane insa uscatorie. De aceea nu inteleg la cine va sta raspunderea, daca pana la urma mama va semna, desi stie ca modificarile nu sunt legale. Multumesc.

ynocentta a scris:

Pentru ca partea comuna =uscatorie sa fie schimbata ca si utilitate in spatiu cu destinatia d elocuinta,obligatoriu este necesar sa intruneasca si sa corespunda normelor in domeniu,respectiv inclusiv sa fie racordat la sistemul de preluat si deversat dejectii,ori uscatoria nu este btransata la sistemul de preluare wc...

Multumesc pentru raspuns. Asociatia nu doreste schimbarea legala a spatiului. Doar renovarea lui si mutarea familiei acolo, fara a face demersurile la primarie. De aici si dilema mea in cazul aparitiei unei probleme.
Multumesc pentru raspuns, insa eu as avea nevoie de o lamurire punctuala la intrebarea mea si anume, avand in vedere ca nu exista autorizatie pentru transformarea uscatoriei in garsoniera, si nici nu vad cum ar putea fi eliberata de autoritati, cei care semneaza in cunostinta de cauza, risca ceva in fata autoritatilor?
Legea o stiu si eu, in primul rand articolul 43 se refera la Încetarea destinaţiei folosinţei comune pentru părţile comune din condominiu. Eu ma refer la art. 36 si 37 din aceeasi lege.
In primul rand cel ce inchiriaza nu este locatar, este din afara. Cel ce va inchiria spatiul comun nu il va folosi ca uscatorie, asa cum este proiectat ci ca garsoniera. Tevile din "baia" garsonierei vor trece pe deasupra sufrageriei mamei, iar la "bucatarie" se va folosi butelie.
Nu are cum sa fie legal asa ceva, avand in vedere ca schimbarea destinatiei din usator in garsoniera sau spatiu comercial trebuie aprobata de autoritati cu tot ce inseamna asta, primarie, ISU, etc. Si intrebarea mea initiala, daca exista cunoscatori aici: in cazul unui incident (inundatie, scurgere de gaz, control la asociatia de prorpietari, etc.), cei ce au semnat ca sunt de acord ca asociatia sa inchirieze uscatoria ca garsoniera risca sa fie trasi la raspundere in fata legii? Multumesc.
Asociatia de proprietari prin președinte face presiuni asupra mamei mele sa accepte inchirierea unui spatiu de pe terasa cu destinatia uscatorie unei familii care o va inchiria ca garsoniera. Nu exista autorizatie pentru asa ceva. Toti vecinii afectați au semnat deja, mama insa nu e de acord. In cazul unui control sau incident, autoritatile ii pot amenda si pe cei care si-au dat acordul cu buna stiinta despre acest lucru, care e pana la urma ilegal?

Multumesc.
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In 2014 am colaborat pentru o jumatate de an cu o firma in baza unui contract de drepturi de autor cu retinere la sursa (singura colaborare, nu mai aveam alte contracte de drepturi si nici carte de munca).
Tocmai am primit o citatie de la fisc care ma anunta ca am de plata sanatatea pentru acea perioada. Problemele mele sunt urmatoarele:
1. Suma in baza careia s-a facut calculul este una fictiva (egala pe toate cele 6 luni) in conditiile in care eu nu am castigat sume egale in lunile respective si sumele nu erau atat de mari. Tocmai am venit de la fisc unde mi-au spus ca ei nu au ce sa faca, si ca vina este a firmei angajatoare care a completat gresit declaratiile online. Momentan incerc sa contactez firma respectiva pentru amanunte. Nu vad cum o firma ar fi putut sa declare acele sume uriase dreptul meu. De asemenea fiscul nu are acces la declaratiile respective?
2. Eu de la firma respectiva am primit o adevarinta (pentru medicul de familie) in acea perioada, care atesta ca ei au achitat sanatatea.

Sunt total uimita de aceasta situatie, nici nu cunosc foarte cadrul legal si nu am pe cineve care sa ma indrume, de aceea am apelat la acest forum. Care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii fac pentru a dovedi ca nu sunt buna de plata? Sau chiar daca as avea un rest de plata pentru acea perioada (stiu ca unele firme nu sunt tocmai serioase) cum pot face sa platesc macar sanatatea pentru sumele pe care le-am castigat de fapt si nu pentru suma uriasa care apare la fisc.

Multumesc mult
Răspuns la discuția Donatie Teren
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Donatie Teren
Nu, mama a primit doar actul de donatie si din pacate, la rugamintile rudelor ei a lasat terenul in administrarea lor. Multumesc pentru raspunsul rapid.