avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate IulianDita

Activitate IulianDita

Buna ziua.

Administrez cateva apartamente in regim hotelier.
Toate sunt inregistrate, platim impozit forfetar. Fiecare apartament are alt proprietar, persoana fizica.

Pana acum, am emis factura (emisa de persoana fizica) doar catre cei care mi-au cerut, toate fiind persoane juridice. Daca au platit cash, am emis si chitanta. Daca au facut transfer bancar, nu am mai facut chitanta.

Ce se intampla daca imi cere o persoana fizica factura? Pot sa-i dau tot chitanta sau trebuie bon fiscal? Nu am casa de marcat... Trebuie sa-mi iau?
Pot avea casa de marcat si sa emit bon fiscal ca persoana fizica (cu CNP in loc de CUI).

Multumesc de ajutor.
Buna ziua.

Administrez un apartament in regim hotelier care este inregistrat la Finante si platim impozit forfetar.
Unii clienti imi cer factura, dar nu avem nicio forma juridica...

Pot emite factura si/sau chitanta ca persoana fizica?
Ce elemente trebuie sa contina?
Are valoare fiscala o astfel de factura?

Multumesc frumos.
Am inteles. Multumesc de ajutor.
Deci pot avansa cu II doar dupa ce radiez SRL? Nu poate ramane in continuare suspendat?
Multumesc pentru raspuns.
Am cerut eu suspendarea dar asta cred ca a fost acum mai mult de 3 ani, timp in care nu am mai depus declaratii. Aici cred ca e problema. A fost sotia la Finante, dar nu au putut-o lamuri prea mult, sunt foarte foarte suparati oamenii de acolo :)
Deci daca rezolv problema declaratiilor (daca asta e problema) as putea continua cu inregistrarea II-ului, si sa ma ocup de SRL sa-l desfiintez in paralel, corect?
Buna ziua.
Incerc sa-mi inregistrez un II, dar am primit un delefon de la Registru ca au pus "pause" la dosarul meu pentru ca ar fi ceva pe cazierul fiscal.
Problema se pare ca este de la un SRL, care este suspendat, la care sunt asociat cu sotia mea. SRLul nu a functionat niciodata. Sa incerc sa lichidez SRL-ul? Care ar fi procedura?
Nu pot avea si II si SRL (suspendat) in acelasi timp?