avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare II oprita din cauza unui SRL suspendat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare II oprita din cauza unui SRL suspendat

Buna ziua.
Incerc sa-mi inregistrez un II, dar am primit un delefon de la Registru ca au pus "pause" la dosarul meu pentru ca ar fi ceva pe cazierul fiscal.
Problema se pare ca este de la un SRL, care este suspendat, la care sunt asociat cu sotia mea. SRLul nu a functionat niciodata. Sa incerc sa lichidez SRL-ul? Care ar fi procedura?
Nu pot avea si II si SRL (suspendat) in acelasi timp?
Cel mai recent răspuns: IulianDita , utilizator 17:37, 14 Mai 2015
Una e sa fie declarat de dumneavoastra la registrul comertului suspendat dar sa fi avut declaratiile depuse la timp la finante si alta e sa fie declarat de catre cei de la finante inactiv si sa va treaca acele probleme in cazier fiscal.
Puteti avea si srl-ul si I.I. dar sa nu aveti probleme cu finantele. Cel mai bine e sa mergeti la finante si sa vedeti care e situatia cu cazierul fiscal pentru ca altfel nu-l puteti radia.
Multumesc pentru raspuns.
Am cerut eu suspendarea dar asta cred ca a fost acum mai mult de 3 ani, timp in care nu am mai depus declaratii. Aici cred ca e problema. A fost sotia la Finante, dar nu au putut-o lamuri prea mult, sunt foarte foarte suparati oamenii de acolo :)
Deci daca rezolv problema declaratiilor (daca asta e problema) as putea continua cu inregistrarea II-ului, si sa ma ocup de SRL sa-l desfiintez in paralel, corect?
Da, rezolvati mai intai cu cei de la finante pentru a va curata ei cazierul de pe urma srl-ului si apoi il puteti radia. Cu I.I. nu puteti sa avansati prea mult fara asta.
Deci pot avansa cu II doar dupa ce radiez SRL? Nu poate ramane in continuare suspendat?
Daca rezolvati cu cazierul puteti infiinta I.I.

Alte discuții în legătură

Se poate să înființez un pfa, deși la anaf figurez pe cazierul ... ZLOTACRISTINA ZLOTACRISTINA Se poate să înființez un PFA, deși la ANAF figurez pe cazierul fiscal cu un srl declarat inactiv din decembrie 2018? Menționez că funcționez pe ... (vezi toată discuția)
Srl suspendat si neacceptat ionvasile ionvasile Buna ziua In 2004 cind eram student am infiintat un SRL, dar nu am desfasurat nici o activitate din lipsa de capital. Pina in toamna lui 2009 am depus ... (vezi toată discuția)
Inactivitate srl - posibile amenzi bandi2 bandi2 buna. dupa expirarea a 3 ani de suspendare,si fara datorii la stat,dar neavand posibilitatea sa radiez srl ul,adica un fost magazin mic,tip plafar...si mai ... (vezi toată discuția)