Multumesc de raspuns. Dar daca Firma B, care e dezv. imobiliar, imi vinde mie una din proprietatile sale, atunci eu primesc si dreptul de servitute pe drumul firmei A? In cazul in care se poate, dreptul de servitute obtinut asa e legat de ce am cumparat de la dezvoltator (proprietatea respectiva) sau se poate aplica si la alta proprietate detinuta de mine?
Cu firma A nu se poate discuta deloc, doar prin instanta - in cazul de fata problema este de timp, puzul zonei expirand in urmatoarele 3 luni iar in instanta ar dura 1+ ani sigur.
Firma A are dreptul de proprietate a unei portiuni cu destinatia de drum. Firma B (dezv. imobiliar) da in judecata firma A si obtine drept de servitute pe drumul respectiv privat.
Eu, ca si persoana fizica avand un teren cu iesire la drumul privat respectiv, as putea cumva sa primesc de la Firma B, cea care a obtinut in instanta drept de servitute, drept de servitute inscris in CF la randul meu? Firma A nu este dispusa la nicio discutie, de aceea intreb.
Sunt in situatia in care pentru obtinerea aut. de construire mi se cere drept de servitute pe un drum privat dar firma care il detine nu mai e interesata de nimic (proprietari plecati din tara de multi ani).
As dori sa cumpar un teren de la un vanzator (co-proprietar cu sotia lui) care momentan se afla in Canada (ambii proprietari sot/sotie au dubla cetatenie romano-canadiana).
Proprietarul printr-o procura notariala semnata cum 6 ani in Romania a imputernicit o ruda sa poata vinde terenul. As dori sa va intreb ce anume pot sa verific sa ma asigur ca dpdv legal totul este in regula legat de procura/cumpararea prin procura:
- verific la notarul care a inregistrat procura daca mai este valabila?
- se poate verifica cumva ca proprietarul din Canada nu e in divort cu sotia lui (poate divorta in alta tara daca e casatorit aici)?
- daca in contractul CV voi pune clauze cu executare silita (ex. daca are vicii ascunse), se poate porni o actiune de executare silita pentru bunurile care le detine in tara in baza CV semnat prin procura?