avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea dreptului de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea dreptului de servitute

Firma A are dreptul de proprietate a unei portiuni cu destinatia de drum. Firma B (dezv. imobiliar) da in judecata firma A si obtine drept de servitute pe drumul respectiv privat.

Eu, ca si persoana fizica avand un teren cu iesire la drumul privat respectiv, as putea cumva sa primesc de la Firma B, cea care a obtinut in instanta drept de servitute, drept de servitute inscris in CF la randul meu? Firma A nu este dispusa la nicio discutie, de aceea intreb.

Sunt in situatia in care pentru obtinerea aut. de construire mi se cere drept de servitute pe un drum privat dar firma care il detine nu mai e interesata de nimic (proprietari plecati din tara de multi ani).

Va multumesc.
Nu se poate imparti servitutea, notificati, negociati, instanta. Cat ati oferit sau nu e chestiune de bani? Negociati cu A.
Multumesc de raspuns. Dar daca Firma B, care e dezv. imobiliar, imi vinde mie una din proprietatile sale, atunci eu primesc si dreptul de servitute pe drumul firmei A? In cazul in care se poate, dreptul de servitute obtinut asa e legat de ce am cumparat de la dezvoltator (proprietatea respectiva) sau se poate aplica si la alta proprietate detinuta de mine?

Cu firma A nu se poate discuta deloc, doar prin instanta - in cazul de fata problema este de timp, puzul zonei expirand in urmatoarele 3 luni iar in instanta ar dura 1+ ani sigur.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
claudero, utilizator
Imi e dificil sa inteleg ce expira.
Ati chemat firma A la negocuieri, cu mediator, avocat, prin executor si nu ati reusit nimic? Inca odata, cat ati oferit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire servitute in instanta, pentru acces la drum national marturie marturie Sper sa primesc parerile dva la urmatoarea situatie paradoxala. Am cumparat un teren extravilan de 7300m2 la DN2/ E85 cu o deschidere la drum de 100m pentru a ... (vezi toată discuția)
Parcela cumparata fara "drum public " .... pe hirtie .. ca fizic este ... vio1976 vio1976 Buna ziua , A fost cumparata o parcela de teren linga Timisoara in comuna Ghiroda iar in momentul in care am cerut avizele pentru constructie si am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Accept pt drum de servitute mariusrous mariusrous Salut, am cumparat o parcela de teren fara drum de servitute , insa a invecinez cu un drum de servitute care apartine mai multor proprietari.Ca sa ma pot ... (vezi toată discuția)