avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Parcela cumparata fara \\"drum public \\" .... pe ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Parcela cumparata fara "drum public " .... pe hirtie .. ca fizic este ...

Buna ziua ,
A fost cumparata o parcela de teren linga Timisoara in comuna Ghiroda iar in momentul in care am cerut avizele pentru constructie si am ajuns la autorizatie lucrurile s-au blocat ... pt ca primaria sustine ca nu exista drum public pentru parcela respectiva ( parcele din acest puz )... adica terenul aferent drumului trebuia donat la primarie .... de fostii proprietari .... dar nici drept de servitute pe acel drum iar motivarea celor de la primarie a fost ca nu pot sa aduca utilitatile pe un drum privat ... si nu se poate elibera autorizatia de constructie ... Ce ar trebui sa fac in acest caz ? Cum as putea sa obtin drept de servitute si daca pe baza acestui drept de servitute as putea sa obtin autorizatia de constructie ? Daca nu exista drept de servitute pe asa zisul drum privat ... de ce notarul a autorizat vinzarea parcelei sau parcelelelor din acest puz (s-au efectuate tranzactii de la infintarea puz-ului cu aceste parcele .... catre mai multi proprietari...) ? Puz-ul in momentul aprobarii nu trebuia sa aibe prevazute drumurile cel putin cu drept de servitute ?
Cel mai recent răspuns: ContSters311098 , utilizator 18:01, 5 Februarie 2014
Este o veche meteahna a celor din primarii care confunda servitutile legale cu cele conventionale si cu limitarile de construire fixate prin PUZ-uri. Dvs. nu sunteti nicicum obligat sa "cedati" bucata de proprietate primariei deoarece dreptul de proprietate este ocrotit de constitutie si nu vi se poate lua decat prin expropriere cu despagubire justa. Trebuie sa faceti un cadastru in care sa se "traseze" acel drum si cred ca nu veti mai avea probleme dupa aceea. vorbiti cu un cadastrist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de access andrea0810 andrea0810 Buna. Am mostenit un teren aflat la 40m de sosea. Pt a ajunge la el as Avea 3 variante: pe un drum care apare in PUZ dar este inpracticabil cu masina si este ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu local pentru aprobare puz cosmincotinghiu cosmincotinghiu Buna,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare legata de o problema pe care o am cu un vecin.Sunt proprietarul unei parcelele de teren pe care am construit o ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)