avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accept pt drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accept pt drum de servitute

Salut, am cumparat o parcela de teren fara drum de servitute , insa a invecinez cu un drum de servitute care apartine mai multor proprietari.Ca sa ma pot folosi de acel drum ce tb sa fac ? Am inteles d ela un notariat ca este suficient sa-mi dea acceptul notarial cel putin un proprietar am drumului.Poate ma ajutati cu lamuriri
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:41, 24 Iunie 2009
Da, incheiaiti o conventie cu unul dintre proprietarii care va fi dispus sa va acorde dreptu de servitute .Va prezentati in fata unui notar pentru autentificarea conventiei.
Se poate incheia o conventie cu unul sau poate chiar toti proprietarii pentru acordarea dreptului de servitute , insa altceva trebuie sa studiati...nu exista drum de servitute intre acesti proprietari care detin drumul de servitute si fostul proprietar de la care ati cumparat?...verificati acest element .
multumesc pt raspunsuri, deci trebuie sa inchei la un notariat un act in care cel putin unul din proprietarii drumului sa-mi acorde dreptul de servitute ...exista sume standard in aceste situatii sau este la buna intelegere intre parti? sau e posibil sa nu ceara bani proprietarul drumului ? oricum cred ca la notariat tot platestii ntocmirea actului
daniela vorovenci a scris:

Se poate incheia o conventie cu unul sau poate chiar toti proprietarii pentru acordarea dreptului de servitute , insa altceva trebuie sa studiati...nu exista drum de servitute intre acesti proprietari care detin drumul de servitute si fostul proprietar de la care ati cumparat?...verificati acest element .

ba da , exista acest drum, apare in puz-ul zonei
Nu confundati dreptul de servitute cu drumul aflat in coproprietate.

Un coproprietar nu poate acorda un drept de servitute peste terenul proprietate comuna fara acordul tuturor coproprietarilor. Poate, in schimb, sa vanda, din cota sa, o cota/parte, ceea ce e cu totul altceva.

:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)
Acces drum de servitute b30ufi b30ufi Buna ziua, Am primit de curand o bucata de teren de a parintii mei.Accesul la parcela se face pe un drum de servitute care este proprietatea parintilor si a ... (vezi toată discuția)
Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)