avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Activitate luciano2014

Activitate luciano2014

In primul rand nicaieri nu scria pe foaia de sulta ca are termen,,, Am scris aceasta problema pe site, in speranta ca o sa gasesc un raspuns pentru rezolvare, dar am cautat si avocatii am discutat cu ei si mi sa spus ca exista rezolvare, si ca sulta nu se poate sterge ca e ordin judecatoresc, iar sulta nu are termen, acum astept nici eu nu stiu ce sa cred, ca se poate face ceva sau nu, ramane de vazut....

Da din pacate si avocatul a spus ca nu se mai poate face nimik, dar eu nu inteleg cum de brusc dispare sulta?? ce o sa faca trebuie sa iasa din casa cu mana goala, de ce nu mai e valabila sulta, cazu e destul de clar asa cum am spus si mai sus, ei dupa ce au divortat, el a ramas in locuinta datorita sultei, iar mama a fost plecata in strainatate, in totii anii, pana in prezent a venit si sa solicitat executarea, tata a primit notificare de executare de 30 de zile ca sta ilegal in imobil, dar el a ramas datorita sultei , si acum a disparut brusc acea sulta...
nici avocatii nu gasesc o solutie....

Da am incercat, si acest cod de contestatie si din pacate nu merge din cauza ca sa prescris tot si acest cod nu mai e valabil..
Dar se poate deschide un alt dosar, se poate ca tata, sa o dea in judecata in alt dosar ca nu sa platit sulta???
Chiar nu stiu ce calee sa mai invoce ca sa prescris tot in favoarea mamei..
E vorba de o garsoniera. Mama a primit o cota superioara din valoarea imobilului datorita faptului ca a castigat si custodia celor doi copii. Tata a ramas in imobil urmand sa primeasca o cota parte din valoarea imobilului( mai exact sulta respectiva), dupa care mama ar fi devenit singurul proprietar.Timp de 7 ani de la acea sentinta irevocabila nu s-a mai facut niciun demers juridic din ambele parti, pana in urma cu 1 luna cand mama a cerut executarea silita pt a-si revindica imobilul.
roxanel a scris:

din pacate pt tatal dvs. , dansul nu va mai primi nici o sulta din partea mamei .
atata timp cat dansa a cerut evacuarea dumnealui din imobilul respectiv, este clar ca nu va plati sulta , din proprie initiativa. iar din punct de vedere juridic, dansul nu mai este in termen legal pt a cere obligarea mamei dvs la plata sultei .

dar nu ne-ati spus un detaliu : imobilul a fost atribuit mamei dvs integral sau i s-a atribuit o cota parte superioara celei care i-a fost atribuita tatalui , cu boligatia paltii acelei sulte ?
spuneti la un moment dat ceva de o camera ..
tatal dvs a primit o camera din acel imobil , restul i -a fost atribuit mamei ?
sau mama a primit in urma partajului tot imobilul ?
iar in acest caz , l-a lasat de bunavoie pe tatal dvs sa locuiasca in acel apartament desi dansa era singurul proprietar ?

dupa cum vedeti, ne lasati pe noi sa presupunem tot felul de variante, in loc sa detaliati dvs .

daca imobilul este tot al mamei si dansa l-a lasat pe fostul sot sa locuiasca acolo, nu cred ca ar mai putea sa invoce vreun drept de creanta pt renovarile facute in imobil.
este ca si cum a beneficiat de dreptul de locatiune . pt ca banuiesc ca nu a paltit chirie mamei ..

ma gandesc la tot felul de variante .. mai bine ne lamuriti dvs concret. :thumbup:

da , sulta este scrisa in cartea funciara
Eu stiu ca tata dupa terminarea divortului a cerut executarea sultei, dar nu stiu exact pana la ce pasii sau ajuns...
Se poate vinde locuinta fara plata sultei??, chiar daca sulta apare in carte funciara???
Cand se poate accesa locuinta sociala, si cat timp dureaza procesarea actelor??
Va multumesc!!
Si cu sulta ce o sa se intample cu ea??
O sa paraseasca camera fara ca sa mai primeasca sulta??
Cei trebuie sa se faca acum ca sa primeasca sulta de banii??
Plus banii pe modificarii.....Ce cale ar fii mai sigura pentru a castiga ceva timp si banii???
Va multumesc!
Nu sunt avocat sa iti spun legile, dar cel mai simplu potii chema politia ,(tulburarea linistii publice), amenda ( minim 1000 lei) sau potii sa ii reclamii in instanta, dar prima data cheama politia ca sa ai dovezii si potii sa ii daii in judecata cu 2 martorii le potii cere daune morale...
e simplu trebuie doar sa te interesezii...
si in acest caz ce se poate face??
sau sa astepte 30 de zile si sa fie evacuat, sa doarma pe strazii??
cine ma poate ajuta cu raspunsurii concrete..
Va multumesc!! o zii buna