avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate sabweb

Activitate sabweb

Buna ziua,

Dacă exista un SRL fără angajați in prezent, cu 2 administratori (care sunt și asociați 50%-50%), fiecare administrator are contract de munca full Time la câte o alta firma. Unul dintre aceștia este in CCC in prezent pana in 2024.
Întrebarea este care ar fi cea mai avantajoasa și corecta modalitate de a încheia un contract de mandat sau de angajare 8h pt administratorul care nu este in CCC pt a rămâne firma la microîntreprindere de la 1 ian 2023?
Am citit ca in curând nu se va mai putea sa existe 2 contracte de munca cu norma întreaga, iar posibilitatea de a încheia contract de mandat nu îmi este clar dacă e suficientă pentru a rămâne firma la impozit pe microîntreprindere.

Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Buna ziua,
Trebuie sa îmi schimb sediul social și din păcate nu am unde și as dori sa apelez la o firma pentru gazduire de sediu social. Aveți vreo recomandare in acest sens? Nu as dori la casa de avocatura pt ca ar trebui reînnoit anual. Mulțumesc
Răspuns la discuția Servicii de gazduire sediu social

E=mc² a scris:

Este in regulă atâta timp cât va aduce la cunoștință în timp util orice corespondenta este adresată societatii. Sunt firme cu specific care pe langa înființări, operațiuni ORC și altele oferă și sediu social contra cost. Evident costurile diferă și prin prisma "rulajului" pe acest segment.

Mulțumesc mult pt raspuns. Găsisem srlconsult pe internet, dar nu știu dacă sunt in regula. Orice părere sau sfat îmi este de ajutor pentru firme care oferă servicii de Gazduire sediu social.
Buna ziua,

Am o firma in functiune si trebuie sa imi schimb sediul social si am gasit o firma care ofera servicii de gazduire sediu social la o adresa unde au si ei sediul (nu e casa de avocatura) si pot plati un tarif pentru gazduirea sediului pana la 5 ani plus tarif ca sa se ocupe efectiv de modificarea la ONRC. Este in regula sa apelez la acest serviciu de gazduire sediu social? Multumesc.
Va multumesc mult pentru raspuns, dar am o singura problema. Blocul este nou contruit si inca nu s-a constituit asociatia de Proprietari si din cum stau lucrurile va mai dura. Sediul curent trebuie modificat pana la sfarsitul lunii mai (atunci exipra contractul de inchiriere curent). In aceasta situatie, cum pot proceda?
Buna ziua,

Sunt o persoana fizica care are locuieste intr-un apartament cu 3 camere, pe baza unui contract de inchiriere. In acest contract de inchiriere este mentionat faptul ca pot subinchiria. Intrebarea este daca in baa acestui contract de inchiriere pot incheia un contract de comodat cu o persoana juridica pentru una din cele trei camere sau pot incheia doar contract de subinchiriere?
In cazul in care persoana juridica catre care vreau sa colaborez, isi schimba sediu (nu este o firma nou infiintata) trebuie acordul vecinilor?

Multumesc anticipat.