Buna ziua! In luna ianuarie am provocat un accident auto: am derapat pe carosabilul umed, avand o viteza redusa, in afara unei localitati. Masina a intrat in balans, s-a invartit si s-a izbit intr-o masina care venea regulamentar pe contrasens. In masina pe care am lovit-o erau soferul si sotia sa care a avut o contuzie la genunchi, ce nu a necesitat ingrijiri medicale. Masina in care am intrat a fost evaluat-o de catre asiguratorul la care aveam polita RCA la 3000 euro, insa posesorul ei se declara nemultumit si imi mai solicita bani. Sunt constienta ca valoarea masinii era mai mare, fiind un Sharan, insa nu mi se pare firesc nici sa platesc eu paguba din moment ce platesc RCA-ul, iar paguba mea nu mi-o mai plateste nimeni.. Doresc sa va adresez următoarele intrebari:
- Pot fi constrans de pagubit sa ii platesc diferenta pe care el o doreste?
- Cum pot stabili corect care era contravaloarea masinii pe care am avariat-o?
- Pot actiona in justitie si eu asiguratorul pentru a recupera prejudiciul in cazul in care trebuie sa suplimentez eu suma de plata victimei?Care ar fi sansele de castig in cazul unui astfel de proces?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Va prezint următoarea situație: mă aflu in concediu crestere copil pentru un an. Copilul urmează să împlinească această vârstă pe 3 iulie, deci eu ar trebui să revin la muncă pe 3 iunie. Soțul, deși are dreptul legal, nu poate să beneficieze de luna de concediu de paternitate. În condițiile date, pe ce dată ar trebui sa revin eu la serviciu pentru a putea beneficia de stimulentul de inserție? Dacă revin pe 1 iunie e bine sau e necesară o perioadă mai mare până la implinirea celor 11 luni? E vreo problemă dacă intru direct in concediu medical de la data la care se reia contractul de muncă? Mulțumesc anticipat!