Bună ziua, sunt angajat într-un concern din Timișoara, rugămintea mea este dacă puteți să mă ajutați cu un răspuns la următoarea dilema pe care o am și eu și colegii mei. În cadrul companiei noastre dacă un angajat în luna respectivă are zile de concediu medical, compania a hotărât că acel angajat nu va beneficia de primele ocazionale referințe lunii respective chiar dacă are și o zi de medical sau îi sunt înjumătățite primele. Întrebarea mea este dacă măsură are un temei legal sau este o încălcare a drepturilor angajaților.
Am si eu o intrebare, am o masina adusa din germania, inmatriculata in romania in anul 2008 la o valoare foarte mare a taxei de inmatriculare. In 2009 taxa de inmatriculare a devenit taxa de mediu a iesit o diferenta intre cele 2 taxe, intre ce am platit eu in 2008 si ce era atunci in 2009, aceasta diferenta mi-a fost restituita de ministerul finantelor, doar atat, nu am dat statul in judecata sau ceva de genul. Intrebarea mea e masina mea are taxa de inmatriculare platita deoarece intentionez sa o vand si sa stiu daca noul proprietar va platii si el din nou taxa de inmatriculare.