Pai nu au avut incotro, nu puteau sa stea fara o mobila de bucatarie, wc, geamuri , lustre !
Curios e faptul ca proprietara nu le mai raspunde la telefon, iar la ultima conversatie prin octombrie, le-a spus ca sa astepte mult si bine daca nu -i mai da 3000 euro ! Dar nu prin agentie sau notar ....
Am impresia ca parintii mei au fost inselati iar proprietara mana-nmana cu agentia .
Agentia nu se poate chema in instanta sau chiar proprietara ?
Sa inteleg ca e un caz pierdut, la fel ca banii dati avans si pe amenajare ?
Agentia nu ar fi trebuit sa stie ca acel apartament este ipotecat ?
Va rog indrumati-va, nu vreau:(( sa-mi vad mama terminata din cauza acestui apatament !:((
Buna seara !
Parintii mei au achizitionat un apartament printr-o agentie imobiliara.In luna august s-a facut un precontract intre vanzator si cumparator, parintii mei dand un avans de 1000 euro. In acel precontract e stipulata data de 10 octombrie data eliberarii apartamentului si semnarea contractului.
Pe parcusul celor cateva luni, parintii mei l-au amenajat, l-au mobilat dar cu stupoare au aflat ca apartamentul este defapt ipotecat la o banca. Data de 10 octombrie a trecut iar proprietara se face ca ploua. Ba ca una, ba ca alta...si ca pot elibera apartamentul daca nu le convine ca ea nu poate ridica ipoteca !
Mama mea este bolnava de cancer si imi e frica de ce se va intampla daca "nebuna de proprietara" ii scoate afara, ei investind bani si facand mobila la comanda dupa dimensiunile apartamentului mic.
Ce se poate face in acest caz? Cine e raspunzator ? :sorry::sorry::sorry::sorry:
Va multumesc !
Atentie pentru proiect este necesar sa apelati la arhitect autorizat
In baza proiectului solicitati oficial la serviciul urbanism din primarie ,autorizatia de demolare,
autorizatie constructie
Ulterior , copii ale documentelor le depuneti pentru notare la ocpi
Succes !
:love1:Multumesc ! Dar ne dam batuti....aruncam 2800 roni , ca sa dam jos un geam vechi si sa punem o usa ? Da-o incolo de Romanie si legi stupide ! Fara cadastrare nu putem face nimic...si cu asta au incheiat subiectul !
In functie de ce a stat la baza casei pana acum...
E nevoie de cadastru. Importanta e mica pana la aprobarea propunerii de modificare a legii 10/1995. Expunerea de motive e de rasul... porumbeilor! La fel punctul de vedere a guvernului.
A trecut de Senat. Camera Deputatilor camera decizionala. Dar aduce taxe si impozite la stat proiectul, deci slabe sanse sa nu treaca.
Sa aduca taxe pana s-or scarbi, dar atata birocratie te omoara ! Mergeti la usa 12, mergeti la usa 18, ne pare rau nu avem program cu publicul numai pana la ora 12, ne para rau dar nu nu avem proiectant, dar va dam adresa unei firme....care culmea ironiei este angajatul primariei ! Off, off!
Va multumesc, din pacate azi la Primarie, ne-au zapacit si ametit rau de tot ! Acum stam cu usa in folie, deoarece ne-au spus ca nu ne pot elibera autorizatie fara cadastrare , acum cica ne trebuie un avocat, si tot procesul poate dura pana in decembrie ! Traiasca Romania ! Am sa tin si mortul si usa in fata primariei X-(
Va multumesc pentru timpul acordat ! Disensiuni exista de cand s-a mutat aici ! Pasarile(porumbei, randunici,tot ce zboara) le otraveste ca-i lasa gainat, pisicile le omoara ca aduc microbi, nu exista vecin nici in fata nici in lateral, cu care sa nu aiba treaba ! E singura ei ocupatie !
Cu noi are treaba din cauza bunicului care este foarte respectat , fiind veteran de razboi ! Acum ca ne stie stramtorati financiar dupa indelungate spitalizari , operatii si alte costuri, s-a gandit ca nu ne strica alte cheltuieli !#-o
Deci, mergem la primarie cerem o autorizatie pentru demolare , alta pt construire, platim acolo probabil taxele si atat ! Primaria imi elibereaza acele acte doveditoare cu care pot sa-i inchid gura ! Acele acte dureaza pana se elibereaza ? Costurile , difera de la primarie la primarie ?
Inca o data va multumesc !
Buna ziua, am si eu o nelamurire ! Locuiesc intr-o casuta din mediul rural, nu foarte mare cu camere inguste ! Cum in familie cat de curand ne apropiem de un deces , pentru a putea face o inmormantare cat de cat normala, si pentru a putea introduce sau scoate ceva dintr=o camera, am decis sa inlocuim geamul de la curte cu o usa !
Vecina , ne-a dat de inteles ca ne reclama, daca nu avem autorizatie si ca nu avem voie sa punem asa ceva daca nu avem cadastrare !
Va rog indrumati-ma unde trebuie sa mergem, ce pasi trebuie sa urmam, si ce fel de autorizatie avem nevoie ?
Vrem sa lucram legal, nu vrem amenzi !
Va multumesc !
Buna ziua!
Am o mare nelamurire: ce inseamna : "linia hotar"? Cum se masoara?De unde se masoara?
Casa vecinei mele, este cu spatele inspre fatada casei mele, toate cele trei geamuri :debara, camara, baie dau inspre curtea noastra ! Ca sa pot sa mi inalt un gard, spuneti mi va rog la ce inaltime, distanta pot? am nevoie de autorizatie sau nu pentru construirea acestui gard?
Bunicul meu, un veteran de razboi, va muri din cauza rautatii vecinilor, nu a razboiului si inghetului din muntii Tatra ! In decursul catorva ani, vecina lui , ii face mereu sesizari peste sesizari, ba ca a construit cotet pentru gaini, ba ca a inaltat hambarul, ca in curtea ei merge miros de la gaini, etc etc! Toate insa cu final pozitiv pentru bunicul meu ! =D>
Va multumesc !