avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie modificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie modificare

Buna ziua, am si eu o nelamurire ! Locuiesc intr-o casuta din mediul rural, nu foarte mare cu camere inguste ! Cum in familie cat de curand ne apropiem de un deces , pentru a putea face o inmormantare cat de cat normala, si pentru a putea introduce sau scoate ceva dintr=o camera, am decis sa inlocuim geamul de la curte cu o usa !
Vecina , ne-a dat de inteles ca ne reclama, daca nu avem autorizatie si ca nu avem voie sa punem asa ceva daca nu avem cadastrare !
Va rog indrumati-ma unde trebuie sa mergem, ce pasi trebuie sa urmam, si ce fel de autorizatie avem nevoie ?
Vrem sa lucram legal, nu vrem amenzi !
Va multumesc !
Este evident ca exista disensiuni intre dvs si vecina,daca aceasta are timp si se uita in ograda vecinilor
Pentru a face titul legal,inclusiv pentru notare la cadastru este necesar sa realizati proiect,sa solicitati la primarie autorizatie demolare si autorizatie de constructie inlocuire geam cu usa acces
Copii ale documentelor mentionate le depuneti la ocpi local
Succes !
Va multumesc pentru timpul acordat ! Disensiuni exista de cand s-a mutat aici ! Pasarile(porumbei, randunici,tot ce zboara) le otraveste ca-i lasa gainat, pisicile le omoara ca aduc microbi, nu exista vecin nici in fata nici in lateral, cu care sa nu aiba treaba ! E singura ei ocupatie !
Cu noi are treaba din cauza bunicului care este foarte respectat , fiind veteran de razboi ! Acum ca ne stie stramtorati financiar dupa indelungate spitalizari , operatii si alte costuri, s-a gandit ca nu ne strica alte cheltuieli !#-o
Deci, mergem la primarie cerem o autorizatie pentru demolare , alta pt construire, platim acolo probabil taxele si atat ! Primaria imi elibereaza acele acte doveditoare cu care pot sa-i inchid gura ! Acele acte dureaza pana se elibereaza ? Costurile , difera de la primarie la primarie ?
Inca o data va multumesc !
Acele acte dureaza pana se elibereaza ?

Atentie pentru proiect este necesar sa apelati la arhitect autorizat
In baza proiectului solicitati oficial la serviciul urbanism din primarie ,autorizatia de demolare,
autorizatie constructie
Ulterior , copii ale documentelor le depuneti pentru notare la ocpi
Succes !
Depinde de actele de la baza primei autorizatii. Ce spunea, unde e usa acum, era geam? Ce fel de geam ati pus... etc.
Deoarece este vorba despre o casă în mediul rural, aceasta intră în categoria construcții de importanță redusă. Nu este nevoie să faceți cadastrul- intabularea o solicitați când veți fi pregătiți. Pentru moment, solicitați la un proiectant o schiță cu ușa în loc de geam. cu dimensiunile pe care le doriți. și care nu afectează structura de rezistență. Pe baza acestei schițe solicitați la primărie , o AC de modificare a planului exterior, .Costă f. puțin și se eliberează repede.

Alte discuții în legătură

Modificare apartament...rog sfaturi Paraiah Paraiah Buna ziua am si eu cateva intrebari despre o modificare daca se poate. Stau intr-un apartament cu 2 camere in care bucatarie este delimitata de sufragerie ... (vezi toată discuția)
Modificare baie mansarda BalabanMircea BalabanMircea Buna ziua ! am cumparat in 2013 un apartament cu 2 camere la mansardă, prin intermediul unui credit bancar. Preimele probleme le am avut anul trecut,cu vecina ... (vezi toată discuția)
Acte ptr demolarea unei case vechi maneas maneas buna seara!ptr demolarea unei case [sau a unei parti din ea],care este construita in anul 1941 fara proiect,am nevoie de proiect de demolare?de la primaria ... (vezi toată discuția)