avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... modificare baie mansarda
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

modificare baie mansarda

Buna ziua ! am cumparat in 2013 un apartament cu 2 camere la mansardă, prin intermediul unui credit bancar. Preimele probleme le am avut anul trecut,cu vecina de la etajul inferior, moment in care am aflat ca a avut loc o modificare la planul initial al apartamentului, modificare care consta in mutarea baii dintr o parte in alta, mai exact un perete fals a fost mutat dintr un loc in altul, fapt care o deranjează pe draguta mea vecina. Am fost chemat la politie, am scris o declaratie cum ca eu nu am facut nici o modificare si ca asa am cumparat apartamentul, si parea ca apele s au linistit. Dar cu doua zile in urma, am fost sunat iar de politie, si am fost instiintat ca vecina a înaintat un proces spre primărie, urmand ca maine sa vina niste oameni sa vada despre ce e vorba. Eu am primit de la firma care a construit mansarda o dispozitie de santier semnată si stampilata de arhitect in care este descrisă modificare, unde scrie clar ca nu afecteaza cu nimic structura de rezistenta, si ca are interes functional. Intrebarea mea este urmatoarea: trebuia vreun fel de autorizatie pentru aceasta modificare? va rog tare mult sa imi spuneti si daca ar trebui sa imi fac griji. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BalabanMircea , utilizator 12:49, 6 Martie 2015
Probabil ca vecina dumneavoastra a sesizat serviciul de urbanism din cadrul primariei. Cand o sa primiti vizita reprezentantilor acestui serviciu, o sa prezentati actele apartamentului, schitele cadastrale, tot ce aveti cu privire la constructia si modificarea acesteia. Acestia vor constata situatia si daca nu e in regula vor stabili un termen in care sa intrati in legalitate.
Sigur ca orice modificare constructiva trebuie facuta cu aprobari, avize si poate cu proiect si autorizatii, de la caz la caz. La terminarea unor lucrari este necesara receptia si uneori refacerea cadastrului. La contractul de vanzare-cumparare trebuie sa aveti releveul, schitele apartamentului inregistrate la OCPI. Acestea trebuie sa corespunda cu realitatea.
Si in caz ca nu este ok, ca acea dispozitie de santier nu este înregistrată la primărie, modificarile la proiectul initial trebuie sa le fac eu, pe cheltuiala mea? Avand in vedere ca asa am cumparat apartamentul, nu am facut eu nici o modificare...sau o sa fie tras la raspundere constructorul..?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor SimonaRosu SimonaRosu Am gasit acest subiect,de mai jos, in 2009, in acest site. Sunt in aceeasi situatie, dar as vrea sa stiu daca nu a aparut vreo schimbare in legislatie. Am ... (vezi toată discuția)
Unirea a doua apartamente CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, in viitorul nu foarte indepartat s-ar putea sa achizitionez apartamentul vecin. [b]As vrea sa le unesc[/b]. [b]Peretele prin care vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)