avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate Szillor

Activitate Szillor

Buna ziua,va rog sama ajutati
Prietenul meu are 2 minori din casatorie anterioara pentru care platestepensie de intretinere dupa divort 16 din salar pe minor adica 180 ron pentru un copil.
Din actuala relatie avem 2 minori unul de 1an si 2 luni si un bebe de 1 luna. Am dorisa stim cum trebuie sa platim in continuare pensia de intretinere pentru minorii din prima casatorie.Va multumesc
Buna ziua, actualul meu partener are 2 copii minori in grija fostei sotii,care anul trecut a dat afara copiii din locuinta in luna octombrie ,iar acestia s-au mutat la locuinta tatalui adica impreuna cu noi pana in luna martie anul curent. evident ca pentru perioada octombrie-martie nu s-a achitat pensia alimentara deoarece minorii erau in intretinerea tatalui.Mama acestora in luna iunie anul curent a solicitat la un executor judecatoresc achitarea retroactiva a pensiei de intretinere pentru minori ,pentru perioada in care minorii au locuit la tatal lor. Ce se poate face am atacat executarea la judecatorie,dar cererea a fost respinsa ca neintemeiat.Am solicitat citarea martorilor dar nu s-a dispus citarea lor.Avem 10 zile pentru a contesta hotararea judecatoreasca.Va multumesc
Buna in luna octombrie 2014 am deschis impreuna cu o colega o florarie atribuind pentru fiecare 50%-50% cota parte. Pe una dintre noi am deschis II iar pe cealalta am angajat cu carte de munca, intre noi am redactat un contract de asociere cu punctele importante pentru noi contract in douaexemplare semnat de amandoua persoane si stampilata de II. Cu trecerea lunilor s-au acumulat datorii la stat si la furnizori ,iar cand am ajuns pe punctul de a se rezilia contractul de inchiriere a punctului de lucru,pe numele cui s-a infiintat II am luat atitudine si am spus clar ca nu mai putem face impreuna afacerea deoarece colega lua banii din incasari pentru acasa si nu ramanea pentru platile magazinului. S-a infuriat ca vreau sa o dau afara etc. punanduse in postura de angajata si amenintandu-ma cerand salariile si banii pentru concediu de odihna plus suma cu care a intrat in II. Va rog sa ma ajutati cu informatii ce pot face in acest sens II ramanand cu datorii de 9500 ron care trebuies achitate ,si sa i mai platesc si ei salarii?#-o