avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate software_dev

Activitate software_dev

Mi-a fost retinut permisul acum 2 ani si jumatate pentru conducere sub influenta alcoolului. Dosarul este inca la politistul care cerceteaza cazul. Am doua intrebari.

1. Imi pot cere permisul inapoi acum, pe perioada cercetarilor, avand in vedere ca este doar retinut pe o perioada nedeterminata, nefiind inca anulat?

2. Daca nu pot recupera permisul romanesc, pot obtine un permis in UK fara a-l da la schimb pe cel romanesc, acum cat inca nu imi este anulat?

Am comis un accident rutier in stare avansata de ebrietate, peste limita legala, si mi-a fost ridicat permisul atunci la fata locului. Au trecut 2 ani si inca nu am primit niciun raspuns, dosarul nici nu a ajuns la parchet, e inca la politistul care cerceteaza cazul. Am doua intrebari:

1. As putea face ceva pentru a grabi lucrurile? Daca da, ce anume?

2. Pot obtine un nou permis de conducere intr-o alta tara? Fara a fi inca rezolvate treburile cu permisul din Romania.
Răspuns la discuția Demisie - act aditional training
Actul aditional a fost semnat la vreo 8 luni dupa desfasurarea trainingului, pe el fiind trecuta o data dinaintea inceperii trainingului, deoarece initial clauza era pe contractul cu pfa dar s-a renuntat la pfa. Ar mai fi putut sa inregistreze actul aditional la ITM avand in vedere ca au trecut 8 luni de la "data semnarii", iar daca nu este inregistrat nicaieri, acest act aditional este valabil??
Lucrez la o firma de outsourcing pe IT din Romania de un an, iar in momentul in care m-am anagajat am participat initial la un training de 2 saptamani impreuna cu alte 9 persoane, training tinut de niste angajati ai firmei, actuali colegi ai mei.

Exista un act aditional la CIM in care este precizat faptul ca daca voi pleca de la firma lor va trebui sa platesc suma de 3000 de euro, ce reprezinta spun ei costul trainingului, proportional cu perioada lucrata, adica as mai avea de platit doar 1500 de euro.

Vreau sa imi dau demisia si sa respect zilele de preaviz si as dori sa stiu care ar fi sansele in eventualitatea in care as fi dat in judecata, sa fiu nevoit sa platesc banii respectiv in conditiile in care se poate observa din avion ca acel training de 2 saptamani nu costa 10 persoane x 3000 EURO = 30.000 EURO.

Un alt aspect ar fi faptul ca pana acum vreo 2 luni pe contractul de munca primeam salariul minim pe economie, deoarece restul banilor il primeam printr-un contract facut intre PFA-ul meu si o alta societate tot a lor cu sediul in USA.