avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate marr

Activitate marr

Va multumesc mult pentru clarificări!

Așadar, am dreptul să conduc dacă nu am primit încă permisul fizic (din cauză că nu a ajuns deocamdată la unitatea de Poliție în raza căreia mă aflu)?
Am toate celelalte acte asupra mea (plângerea făcută și înregistrată la judecătorie, dovada plății taxei de 20 lei, fotocopie PV).

Mi s.a retinut permisul pt 3 luni din cauza a 0.06 mg/l alcool.
Am mers la judecatorie si am contestat procesul verbal (constatarea contraventiei). Din acest moment am dreptul sa imi primesc permisul inapoi si sa conduc, in baza contestatiei respective, pana la solutionarea procesului??
Mulțumesc!
Poate sa existe un start up solicitat de persoana X si aprobat, si sa se schimbe 'titularul'?
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra. Intr-adevar, este prezentat ca depozit extraordinar de avantajos. Ideea mea era sa economisesc, nu sa scot credit. Ma gandeam ca o data ajuns la finalul contractului, pot beneficia de banii depusi plus prima anuala de la stat, pe parcursul celor cinci ani.
Mi se explicase ca partea de creditare este optionala.
Aveti idee cam cât timp dureaza asemenea situatie?
In iunie 2010 am deschis un cont de economisire/creditare BCR BPL, cu valoare maxima, unde de-a lungul a cinci ani am depus suma maxima de 1000€/an. Mi se spunea ca prima anuala care se adauga va fi de 25%. La finalul contractului, vrand sa imi transfer banii intrun cont curent, mi se spune ca se fac ceva verificari etc etc, si ca pot sa-mi reziliez contractul, dar ca nu pot sa primesc decât banii depusi de mine, prima fiind blocata, deocamdata.
Adica, pe langa ca m-au taxat cu 1% deschiderea contului (5 milioane lei vechi in 2010) si ca am platit intretinere contului de-a lungul a cinci ani, cand astept sa ajung la final si sa-mi retrag banii, se vede ca e imposibil. Multe detalii nu imi dau dânşii...

Ştie cineva ce se intâmplă cu aceste conturi miraculoase BPL??
Vă multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma informati in legatura cu pensia pe care ar fi posibil sa o primesc daca am munciti 10 ani si cateva luni in Spania, cu acte in regula.
Inca nu am varsta de pensionare, dar auzisem de legea care spune ca trebuie sa ai 15 ani pentru a avea dreptul la pensie spaniola.
Care e situatia, pana la urma? Voi beneficia de pensie sau nu?
Mentionez ca anul acesta vreau sa ma reintorc in tara si sa reintru in campul muncii.
Va multumesc!
Vă mulţumesc! Şi care ar fi perioada limită de depunere a actelor? Pentru că, în cazul nostru, a trecut ceva timp din ianuarie 2014, data naşterii.
Dar cu vizita oficială la domiciliu, ce anume vroia să mi se spună? Noi locuim momentan în Spania.
Gemenii mi s-au născut in Spania in ianuarie 2014. În iunie 2014 am fost să depun actele pentru alocație în România şi mi s-a spus că nu are rost, fiindcă nu vor primi, atâta timp cât continuă să locuiască in Spania. Că se fac vizite la domiciliu de către inspectori, pentru a se confirma că locuiesc la adresa oficială română.
În Spania, copiii nu au primit nici un ajutor, deoarece nu sunt spanioli, iar in România mi se spune că nu pot să primească alocaţie, deoarece nu locuiesc în România.
Nu m-ar preocupa dacă nu am avea de gând să ne reîntoarcem în ţară, dar plănuim ca pe la mijlocul lui 2016 să revenim.
Ce se întâmplă în astfel de cazuri, de fapt??? Au copiii dreptul la alocaţia de stat, ori nu? În caz afirmativ, se poate recupera ce nu s-a primit?
Vă mulțumesc respectuos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, asa este! Cosmarul prin care nu cred ca trec putini dintre girantii care citesc acest topic este ca daca se ajunge sa plateasca ei debitul.....nu prea vor vedea banii inapoi, deoarece relatiile de bun augur se transforma in dusmanie, ignoranta, etc. etc.etc.
De aceea, ma bucur ca am generat aceasta discutie, pentru a trage un semnal de alarma "amatorilor".
Va multumesc din nou si va doresc multa sanatate si putere de munca!
Mostenitori ar fi 2, insa inteleg ca ar trebui sa fie facuta succesiunea, nu? Iar de bunuri mostenite nu prea stiu. Oricum, daca ar fi existat ceva, ar fi fost deja luate in considerare, avand in vedere ca executia silita e aplicata din februarie 2014 si intra in calcul, din cate stiu eu, doar veniturile titularului si al girantului.