Buna ziua!
La sfarsitul anului 2013 am depus o cerere de pensionare anticipata. Dupa doua luni, reangajandu-ma am solicitat suspendarea pensiei anticipate.
Decizia pentru pensia partial anticipata am primit-o dupa 5 luni de la depunerea solicitarii, iar drepturile banesti le-am primit dupa 10 luni!
In anul 2016, in luna iunie, la indeplinirea varstei de 65 de ani am depus cererea de pensionare la limita de varsta. La data depuneriii mi s-a spus ca termenul de solutionare este de 45-60 de zile.
In luna octombrie, dupa 4 luni de la inregistrarea cererii am mers la Casa de pensii a sectorului 1 Bucuresti sa ma interesez despre stadiul solutionarii acesteia. Mi s-a raspuns ca este rezolvata si in cursul lunii noiembrie voi primi decizia.
La sfarsitul lunii noiembrie 2016, neprimind nici un raspuns m-am dus din nou la Casa de pensii unde mi s-a raspuns ca solicitarea este rezolvata din 2014. Cand am insistat, spunandu-le ca aceea este decizia pentru pensionarea anticipata, au verificat si au constatat ca nu s-a lucrat nimic pentru decizia mea de pensionare la limita de varsta,
Am depus o cerere cu rugamintea de solutionare urgenta a solicitarii mele si m-am inscris la o audienta la directorul adjunct, pentru data de 16 ianuarie 2017.
La solicitarea functionarei de la ghiseu am lasat numarul de telefon, spunandu-mi-se ca voi fi contactat in cursul saptamanii respective, prima din luna decembrie 2016.
Pana in prezent nu am primit nici un semnal de la ei.
Ce este de facut?
Pentru mine situatia este dificila, fiindca de la 1 iulie 2016 nu mai sunt angajat si nu mai am nici un venit.
O persoana juridica poate fi reprezentant fiscal al unei persoane fizice nerezidente pe teritoriul Romaniei? Daca da, ce conditii trebuie sa indeplineasca?
Sunt nascut la data 26.12.1967, de sex masculin si am lucrat in structurile armatei si de justitie astfel:
- 01.05.1992 - 01.10.1993 - militar cu contract ;
- 01.10.1993- prezent - functionar public cu statut special (penitenciare).
Intrebarea mea este daca cele doua stagii de cotizare se incadreaza ca vechime pentru stabilirea drepturilor de pensii militare cu reducerea corespunzatoare a varstei de pensionare (la data de 01.09.2015).
Beneficiez de vechime la data de 01.09.2015 ca functionar public de 21 ani si 11 luni sau de vechimea cumulata cu perioada de activitate ca militar cu contract adica 23 ani si 4 luni?
Va multumesc!
O persoana care a lucrat in perioada 01.08.1986-01.10.1993, ca turnator intr-un atelier de lacatuserie din cadrul cooperatiei, beneficiaza de grupa de munca?
Buna ziua!
Am beneficiat doua luni, in perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, de o pensie partial anticipata.
Gasind de lucru, m-am angajat si am facut o cerere de suspendare a pensiei partial anticipate.
Intre timp am obtinut de la vechiul serviciu, o adeverinta cu veniturile realizate in perioada 1984-1994, venituri care includ acordurile globale, sporuri etc, pentru care s-au platit contributiile de asigurari sociale.
Este posil ca pe perioada suspendarii pensiei partial anticipate sa solicit recalcularea pensiei cu veniturile obtinute anterior?