avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate oanaolaru85

Activitate oanaolaru85

Răspuns la discuția Infiintare Asociatie proprietari
Multumesc, am citit si recitit L196. Nu imi e clara partea cu sediul (locatia asociatiei) ales pentru asociatia de proprietari.
Este vorba de un bloc nou, cu 6 apartamente, care nu are spatiu special pentru asociatie. Poate fi stabilit alt sediu, in afara blocului?

ynocentta a scris:

Procedura de infiintare asociatie de proprietari este concret prezentata in disp L nr 196/2018
Actele constitutive ale asociatiei de proprietari si cele actualizate se depun la judecatoria teritoriala

Buna ziua,
Am demarat in acest moment o societate comerciala care se va ocupa cu administrarea de imobile.
Am o intrebare referitoare la procedura de infiintare asociatie de proprietari.
In Statut, trebuie mentionat sediul Asociatiei. Poate fi acesta altul decat in blocul respectiv? Exista vreo regula? Se inregistreaza undeva ? Ar putea oare sa fie acelasi cu cel al Societatii Comerciale care va administra asociatia?

Multumesc,
Răspuns la discuția Pontaj - 11 ore/zi
O ultima intrebare: din cate stiu in Revisal nu exista camp pentru a scrie detalii despre impartirea timpului de lucru, gresesc?
Sau trebuie operat si in refisal?

Multumesc,
In AA trebuie scris exact zilele saptamanii in care va lucra si cate ore, sau este suficient sa scriem ca lucreaza o saptamana 3 zile a cate 10 ore si o saptamana doua zile a cate 10 ore si in ca doua zile cate 5 ore, fara a preciza zilele?

Multumesc,
Initial contractul de munca a fost facut pe 8 ore/ zi. Ulterior s-a semnat AA cu modificare la 6 ore pe zi.
Este in regula daca le fac acum AA in care sa precizez ca timpul de lucru este inegal si repartizarea acestuia?

Sau pentru a nu depasi 30 de ore pe saptamana ar fi ok sa lucreze o saptamana 3 zile cate 10 ore si urmatoarea saptamana 2 zile cate 10 ore, si sambata si duminica cate 5 ore?

Daca nu se va putea asa, cel mai probabil vom trece din nou la program de 8 ore pe zi pentru a fi in regula. Daca trecem la 8 ore pe zi, pot lucra cate 11 ore in cate o zi, respectand si cele 2 zile de repaus consecutive?

Multumesc mult!
Daca sunt incadrate cu 6 ore/ zi, pot sa lucreze zile cu 11 ore, urmand alte 2 zile cu repaus?
Am gresit eu, acum mi-am dat seama, doamnele sunt incadrate cu 6 ore/zi, 30 de ore pe saptamana.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie intr-un magazin: am doua fete angajate cu 40 ore/ saptamana, care nu sunt din localitate si care prefera sa lucreze zile cu 11 ore, astfel incat sa fie libere o zi intreaga.
Practic programul magazinului este de L-V de la 8 la 20, cate 2 angajate pe tura, iar sambata 6 ore si duminica 7 ore.
Doua angajate lucreaza cate 6 ore/ zi plus pauza de masa o ora, iar doua angajate prefera sa vina cate 11 ore zilnic, si sa aiba libera ziua urmatoare.

Este in regula sa lucreze 11 ore si o ora pauza de masa?
Daca lucreaza intr-o saptamana 3 zile cu 11 ore, 2 zile libere, sambata 6 ore si duminica 5 ore, in total 44 ore intr-o saptamana trebuie platite ore suplimentare, chiar daca saptamana urmatoare lucreaza doar 33 ore? Astfel, la finalul lunii nu ar depasi numarul de ore cf CIM.

Cele doua zile libere trebuie sa fie imediat dupa ce se lucreaza 5 zile intr-o saptamana?

Cum este mai bine sa programam turele?

Multumesc,