avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate dexter89abler

Activitate dexter89abler

Rusine sa îmi fie mie ca nu găsesc un articol de lege care sa explice in mod clar dacă in concediul de creștere și îngrijire copil, compania a cărui angajat sunt este obligată sau nu sa îmi ofere aceste tichete de vacanța. Am mulți avocați/juriști in lista care profesează!
Help me!
Cei de la compania unde lucrez sunt pe alta lume iar eu nu găsesc niciun text prevazut de lege in acest sens. Sa ma lămurească și pe mine cineva dacă pot sau nu beneficia de aceste tichete de vacanta. Mentionez ca aceasta companie e privată cu capital de stat. Știu ca impozitul in aceste condiții trebuie sa îl plătesc din mana. Dar nu gasesc textul de lege care sa ma lămurească dacă le primesc sau nu pe aceste tichete. Am multe prietene care au fost in postnatal și au primit aceste tichete de vacanța! Eu de ce nu le-as putea primi? Într-adevăr ele lucreaza in sistemul bugetar. Am contractul de munca suspendat, însă, când a intrat in vigoare legea privind acordarea tichetele de vacanța țin minte ca și media a declarat ca vor beneficia și gravidele și cei care sunt in concediu de creștere și îngrijire copil. Fie ei mame sau tati. Anul trecut fiind însărcinata le-am primit. Anul acesta nu. Mi-au spus ca am contractul de munca suspendat și ca nu mai sunt angajatul companiei, in condițiile in care eu figurez pe pontaj ca fiind in CCC. Mulțumesc.
LEGE Nr. 215 din 23 aprilie 2001 *** Republicată
Legea administraţiei publice locale
ART. 117^1 (1) Secretarul unităţii administrativ-teritoriale va comunica, în termen de 30 de zile de la data decesului unei persoane, camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie teritorială defunctul a avut ultimul domiciliu, o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale, care va cuprinde:
a) numele, prenumele şi codul numeric personal ale defunctului;
b) data decesului, în format zi, lună, an;
c) data naşterii, în format zi, lună, an;
d) ultimul domiciliu al defunctului;
e) bunurile mobile sau imobile ale defunctului înregistrate în evidenţele fiscale sau, după caz, în registrul agricol;
f) date despre eventualii succesibili, în format nume, prenume şi adresa la care se face citarea.
(2) Atribuţia prevăzută la alin. (1) poate fi delegată de către secretarul primăriei unuia dintre ofiţerii de stare civilă.
(3) Primarul va urmări îndeplinirea acestor atribuţii de către secretarul primăriei sau, după caz, de către ofiţerul de stare civilă delegat.
(4) Neîndeplinirea atribuţiei prevăzute la alin. (1) atrage sancţionarea disciplinară şi contravenţională a persoanei responsabile, în condiţiile alin. (3).
buna ziua, am si eu o o intrebare si accea este: cine completeaza si cine scrie Anexa 24 din Primarie? vreau cu text de lege, art. etc. Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Nedumerire
multumesc mult! =D>
Răspuns la discuția Nedumerire
scuzati-ma dar nu va iau pe ocolite.... persoana respectiva o cunosc de foarte putin timp si mi-a zis sa merg cu el, in cazul in care sunt filtre de politie sa conduc eu... de aceea mi s-a parut dubiasa treaba....
Răspuns la discuția Nedumerire
dar daca soferul, respectiv posesorul masinii "m-a luat cu el drept paravan"?
Răspuns la discuția Nedumerire
:D multumesc!
Discuție Nedumerire
Buna seara,
Daca eu posed permis de conducere (categoria B) si cel care conduce autovehicolul ( proprietarul} nu detine, mie mi se intampla ceva ca posesor de permis auto (categoria B) si pasager conform noului cod rutier:frantic:?
Multumesc anticipat!