avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate vasy86le

Activitate vasy86le

O sa incerc la C.A.R, sper sa imi acorde creditul,oricum, mi se pare strigator la cer ce se intampla, persoanele cu handicap nu au nici o sansa la o viata normala, degeaba avem legi si drepturi pe hartie daca nu ni le respecta nimeni, poate daca o zi ar avea un handicap, ar intelege cu ce ne confruntam zi de zi.
Buna ziua,sunt o persoana cu handicap gradul 1 permanent,beneficiez de pensie de urmas dupa tata,vreau sa fac un credit de nevoi personale pentru a-mi achizitiona un scuter electric medical, pretul acestui scuter medical e undeva la 4000 lei, am depus toate actele la cec bank,si urma sa astept raspunsul de la Bacau, raspunsul a venit azi si a fost un raspuns negativ, motivul, daca mi se intampla ceva, cine mai plateste creditul? Se poate ca in zilele noastre sa mi se refuze acordarea unui credit cu acest motiv? Ce pot face sa pot face un credit? unde sunt acele drepturi are persoanelor cu handicap? Va rog frumos, sfatuiti-ma ce sa fac, am mai incercat acum cativa ani,atunci refuzau pentru ca nu acceptau astfel de venituri cum ar fi indemnizatia de insotitor si pensia de handicap.Lucru si mai frustrant ,e ca pe site-ul cec bank-ului exista rubrica Credite persoane cu handicap, dar in realitate, o persoana cu handicap nu poate face niciun credit.
Răspuns la discuția pensie de urmas MAI
Medicii stiu foarte bine ce inseamna distrofia musculara, e o boala fara tratament,asa zisul tratament al distrofiei se face cu vitamine, proteine si exercitii fizice, chesti care le pot face acasa, dar acest "tratament" nu te ajuta sa te faci mai bine, doar iti mai intarzie evolutia bolii, mai bine nu ma pot face, mai rau da, pt mine e un efort urias sa merg 30-40 km pana acolo, sa stau jumatate de zi pt a se putea uita 5 minute la mine. Un articol din Legea nr. 67/2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 353/2014, pentru modificarea şi completarea art. 59 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap spune asa.
Privitor la obligaţiile persoanelor cu handicap, reglementarea de modificare prevede că, mai nou, acestea trebuie să se prezinte pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente în domeniu, cu excepţia persoanelor cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil, care nu pot urma programe de recuperare şi pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap. Până acum, obligaţia prevedea prezentarea pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente în domeniu, indiferent de termenul de valabilitate al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap.
Am indemnizatie de handicap
Buna ziua,sunt o persoana cu handicap grad 1 permanent(distrofie musculara progresiva) o boala fara leac,in 2012 tatal meu a decedat , asa ca am beneficiat de pensie de urmas, problema e ca sunt chemat anual la comisie, as dori sa stiu , ce pot face sa nu mai fiu chemat la comisie,sa mi se faca pensia permanenta, tinand cont ca gradul meu e permanent? Pentru mine e un calvar sa merg pana acolo,eu nu ma pot deplasa si mi se pare absurd sa fiu chinuit in ultimul hal pentru a ma vedea un doctor timp de 1 minut.