Ma confrunt cu o dilema . Vreau sa import din china niste ormanente de inox praguri pentru autoturisme. Pe fiecare model este trecut numele modelului masini cu care este compatibil.De exemplu: GOLF, OCTAVIA,PASSAT. Intrebarea mea este daca voi cumpara aceste produsein momentul in care ajung in vama romana pot fi acuzat pentru incarcarea drepturilor de autor?
Pe produse nu apare marca gen VW,Skoda,Kia etc, doar modelul masini.
Am vorbit cu vanzatorul si imi spune ca nu sunt probleme de acest gen insa nu stiu daca este asa.
Ce parere aveti ? Voi avea probleme in vama romana?
Sa adresez o intrebare si celor de la vama? Nu vreau sa am probleme , prefer sa intreb sa stiu si daca sunt probleme renunt la ideea de a mai importa.
Astept cu deosebit interes prererile dvs. Multumesc anticipat.
KM sunt ok au fost verificati si la reprezentanta deci nu exista probleme. Ma intereaza strict documentele care trebuie sa le primesc in momentul in care achizitionez masina, In afara de ce am specificat eu am nevoie de altceva ?
pai o sa imi dea factura intre neamt si firma din romania dupa care o sa-mi faca factura catre mine ( firma romana catre mine)
Contract de vanzare cumparare nu cred ca trebuie sa fac odata ce imi da factura nu ?
Am cateva intrebari cu privire la achizitionaea unui automobil secound hand adus din Germania pe firma si vanzare catre persoana fizica.
Inainte de a plati masina vreau sa fiu sigur ca am toate documentele.
Din ce am gasit ar fi urmatoarele
Brief mare si mic
Factura achizitie a masini
Ceritficat de conformitate
Factura catre mine
Certificat Fiscal
Fisa Radiere.
Mai sunt necesare alte documente in afara de ce am trecut eu aici. Mentionez ca masina are numere nemtesti ( zoll) valabile inca 15 zile.
Va rog luminati-ma pentru ca nu a vrea sa o platesc si sa trag dupa aceea de fostul proprietar documente care ar fi trebuit sa le dea de la bunt inceput.
Sper sa nu se mai fi discutat problema si sa nu fi dat eu dea ea. Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspunsuri. M-am mai linistit putin. Voi face contestatie pentru ca nu mi se pare corect atata timp cat nu au intrat in posesia mea , ba mai mult am fost deacord cu distrugerea lor sa mai platesc si amenda odata catre vama si odata catre vw. In toata chestia asta pe langa amenzii am ramas si cu bani dati. Voi casca ochii de acum inainte.
Probabil imi vor cere sa arat de unde le-am cumparat nu ? Ce le voi arata in acest caz un print scream am comenzii? factura nu am. Plata am facut cu cardul.
Inca un lucru: cei de la vw ai facut plangere la politia sectorului 6 pe data de 25-05-15. Pana azi nu am primit nimic. Urmeaza sa primesc o citatie ceva ? trebuie sa merg sa dau declaratii? Sau o sa ma caute ai acasa ? la ce sa ma astept.
Iertati-mi nepriceprea dar nu m-am mai lovit niciodata de lucruri de genu.
ma confrunt cu o problema mare , am facut gresala de a cumpara niste embleme VW de roti care au venit in 2 colete iar cantitatea de 50buc /per colet
Coletele au fost retinute de vama pe motiv ca sunt contrafacute. Au trimis mostra la cei de la vw si s-au dovedit ca sunt contrafacute. Dupa toate astea m-am trecut cu o notificare de la vw in care sa le patesc 15000 euro drepturi autor. Am fost la vama am facut o adresa in care sunt deacord cu distrugearea lor iar dupa 10 zile m-am trezit si cu amenda de la vama in valoare de 3000 lei.Tot aceasta adresa am trimis-o si la cei de la vw iar azi am aflat ca au facut o plangere penala inpotriva mea. mentionez ca nu am stiu ca sunt contrafacute , aratau identic cu cele care le aveam eu pe masina. iar cantitatea minima era 100buc motiv pt care le-am cumparat.
Ce trebuie sa fac in continuare? Nu m-am mai lovit niciodata de asa ceva Sunt in imposibilitatea de a plati acea suma enorma de 15000euro. Care sunt pasi de urmat.
Astept cu deosebit interes sfaturile dvs.
Sunt in aceasi situati ca si voi. Mi-au confiscat pachetul si am primit amenda.In cazul in care fac contestatie , care sunt pasi de urmat. E prima data cand ma lovesc de asa ceva . Se va deschide un proces, am nevoie de avocat, ce trebuie facut? Iertati-mi nepriceperea dar dupa cum am spus este prima data cand ma lovesc de asa ceva.