Buna ziua din nou....sa inteleg ca,cu toate daca are Reabilitarea Valabila....si nu este anulata pedeapsa ramane aceeasi ?
Buna dimineata....exact era in termenul de incercare dar a fost reabilitat de o instanta de judecat si reabilitarea inca este valabila si nu a fost anulata...deci nu stiu dar totusi undeva e prea straniu sa fie condamnat dupa ce are o reabilitare data de instanta ....
A fost reabilitat in ultimile 2 luni din cei 6 ani de cu suspendare.....adica a avut o condamnare de 3 ani cu suspendare si 3 cu reabilitare ...si el a fost in ultimile 2 luni reabilitat de instanta din cei 3 ani cu reabilitare....sa fiu mai inteleasa au trecut 5 ani si 10 luni ....si dupa a fost reabilitat ...si dupa o luna de zile dupa reabilitare a fost din nou condamnat ....pentru-ca nu sa stiut de reabilitare....la 6 ani 3 pentru fapta de punere in circulatie de valori falsificata...si 3 ani din cei de suspendare.....Dar ma repet instanta a cerut anularea reabilitari si o alta instanta nu a fost deacord cu anularea iei.............deci.....sincer nu stiu si nu cunosc ce as putea face pentru-ca undeva sa produs o eroare judiciara...si nimeni nu-si asuma eroare...iar pedeapsa a ramas aceeasi...va multumesc si astept un raspuns....
Situatia este .... Sotul meu a fost condamnat pentru punere in circulatie de valori falsificate....pe scurt a primit o banknota de 100 de ron si dupa ce a vazut cum arata a puso in circulatie in continuare....a fost reclamant anchetat si condamnat ....a avut o condamnare de 3 ani plus inca 3 dintr-o alta condamnare cu suspendare.....acuma avem o mare nedumerire pentru cum a fost judecat cazul sotului mei .....pentru-ca el a fost si reabilitat,iar reabilitarea este valabila nu a fost anulata .....plus ca am gasit si acest drept legal.... Repunerea în circulaţie a uneia dintre valorile prevăzute în art. 310-312, de către o persoană care a constatat, ulterior intrării în posesia acesteia, că este falsificată, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse, ale cărei limite speciale se reduc la jumătate.
va multumesc mult ...as mai dori un raspuns daca sunteti amabila si daca nu a redusa la jumate pedeapsa ce sar mai putea face?
a fost comisa inainte de reabilitare
buna seara,am o mare rugaminte la totii cunoscatori in materie de drept sa ma poata ajuta spunadu-mi ce ar trebuie sa faca sotul meu in aceasta situatie.........
In trecut a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare si 3 cu reabilitare....cu 2 luni inainte de a se termina acest termn a fost si a reusit sa se reabiliteze prin Instanta...dar imediat dupa ce a fost reabilitat o eroare judiciara spunem noi.....la condamnat pentru punere in circulatie de valori falsificate.....pentru care a primit o pedeapsa de 3 ani plus inca 3 ani cei din suspendare.....la momentul condamnari nu s-a stiut de existenta reabilitari de drept data de Instanta......am facut revizuirea dosarului am adus la cunostinta reabilitarea ...si binenteles fiind data de instanta cu 2 luni inainte de termenul normal ...o alta instanta a incercat anularea iei....insa dupa noul cod penal de procedura ...care spune ca dupa decizia data de instanta pentru reabilitare...daca nu sa mai savarsit o alta fapta...nu se poate anula..ceva de genul nu mai retin dar sper ca intelegeti si stiti ceea ce vreau sa zic......
Reabilitare nu a fost anulata pentru-ca o Instanta Corecta spunem Noi, a pus in aplicare legea corect....
Insa insta de judecata pentru Revizuirea dosarului ...in Motivarea data...a spus ca este inadmisibila si ca iei ai judecat corect si ca vina este a Instantie care a dat decizia Reabilitari......ceva...de genul.......Va rog din Tot Sufletul Meu sa-mi spuneti ce as mai putea face....pentru-ca am facut imprumut la banci....am platit onorariu ca orice om ..avocatului ales....nimic nu s-a rezolvat...si din cate stiu au trecut si cele 6 luni de zile care erau pentru depunerea dosarului la CEDO....
Va mai spun ca nu a fost atacata decat o singura Cale de Atac Revizuirea Dosarului,iar la Recurs Sotul nu a fost pentru-ca platisem un avocat si el era si este undeva prin Europa...suntem disperati avem o fetita ne-am imbolnavit atat Eu cat si El...acolo unde este ...nu mai suportam aceasta Teroare psihica...Va implor ca un Om cinstit ce sunt si Mama a unei fetite sa ne sfatuiti cum e mai bine....Condamnarea a fost data pe data de 13 Septembrie 2013 in 2014 a fost judecat Procesul cu Revizuirea....Va multumesc Tuturor si va rog sa-mi scuzati greselile de ortografie pentru-ca nu sunt invatata cu scrisul pe internet....Astept Raspunsuri va multumtesc...uitasem sa va zic ca la procesul cu banknota care la avut este vorba de o banknota de 100 de lei ..stiu ca nu este vorba despre valoare ci despre fapta in sine dar am vrut sa mentionez si acest aspect.....si dupa ce si-a dat seama ca e falsa a repuso in circulatie ...si nu a fost decat o singura data la proces unde a avut un avocat din oficiu ..iar acel avocat..oficiu a mai cerut un nou termen pentru angajarea unu-i aparator,am incercat sa angajam un aparator da situatia la momentul respectiv nu ne-a permis si avocatul din oficiu ne-a sfatuit atat pe mine cat si pe sotul meu sa stam linistiti ca nu se poate da decat o amenda administrativa ....pentru aceasta fapta.
Va multumesc mult pentru amabilitate ...as vrea sa va intreb daca condamnare e corecta sa fie aceeasi ca cea care este data pentru punere in circulatie de valori falsificate?
Sau se injumatateste?
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Buna ziua as dori daca poate cineva sa ma lamureasca ce inseamna mai exact ceea ce scrie aici....(3) Repunerea în circulaţie a uneia dintre valorile prevăzute în art. 310-312, de către o persoană care a constatat, ulterior intrării în posesia acesteia, că este falsificată, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse, ale cărei limite speciale se reduc la jumătate.