avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate mariaM24

Activitate mariaM24

Multumesc!
Da. Oricum am inteles ca de fapt nu ar fi o cerere, ci doar instintarea angajatorului ca doresc sa-mi continui activitatea.
Sunt profesor. Am depus cerere de pensionare la limita de varsta in octombrie, dar lucrez in continuare. La primirea deciziei de pensionare ce posibilitati am? pot cumula pensia cu salariul? Pot suspenda pensia?
Ce trebuie sa fac daca doresc sa lucrez pana la finalul anului scolar? Mentionez ca am depus o cerere la scoala, cu o luna inainte de implinirea varstei de pensionare, pentru continuarea activitatii dupa implinirea varstei de pensionare.
Multumesc!
pensionare
La 1.02.1989 am incetat activitatea conform art. 9, alin.1, litera k din codul muncii, iar la 30.03.1992 am intrat in somaj beneficiind de prevederile legii 1/91
Doresc sa stiu daca perioada 1.02.1989-30.03.1992 este considerata vechime in munca? Mentionez ca am intrerupt activitatea pentru cresterea copilului, iar cand am dorit sa revin la serviciu intreprinderea era in declin, astfel am primit adeverinta si am mers in somaj.
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar un locatar de la parter a spart doi pereti interiori, un perete exterior pentru a patrunde intr-un alt apartament din scara vecina, a spart toata pardoseala pentru a realiza inalzire prin pardoseala. La asociatia noastra nu s-a tinut nici o sedinta, nu s-a prezentat nici un proiect de constructie, a obtinut insa semnatura pe un tabel, pentru realizarea usii dintre cele doua scari de bloc (pe tabel au semnat 17 proprietari de apartament din totalul de 19. Pe acel tabel am semnat si eu). In prezent am aflat de celelalte modificari survenite si totodata a fost inundat beciul de sub apartamentul in care s-au facut modificarile. Doresc sa stiu daca pot sa-mi retrag semnatura, avand in vedere stadiul lucrarilor survenite, slabirea rezistentei blocului si a instalatiilor aferente, care pot sa determine inundatii, explozii de la instalatia de gaz si chiar prabusirea cladirii, datorate vibratiilor si socurilor puternice din timpul lucrarilor si dfaptul ca apartamentul este la parter. Mentionez faptul ca, apartamentul respectiv a mai realizat in urma cu 5-7 ani, o spartura intr-un perete exterior, cand proprietarul si-a construit balcon si a spart peretele pentru a realiza o usa spre balcon.

Doresc deasemeni, sa stiu cui sa ma adresez din punct de vedere legal, si care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a avea siguranta si a ma proteja pentru locuinta mea.
Cine se face rasponsabil pentru daune in caz de inundatii, explozie, prabusirea cladirii?

Multumesc anticipat