avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare La 1.02.1989 am incetat activitatea conform ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare La 1.02.1989 am incetat activitatea conform art. 9, ...

pensionare
La 1.02.1989 am incetat activitatea conform art. 9, alin.1, litera k din codul muncii, iar la 30.03.1992 am intrat in somaj beneficiind de prevederile legii 1/91
Doresc sa stiu daca perioada 1.02.1989-30.03.1992 este considerata vechime in munca? Mentionez ca am intrerupt activitatea pentru cresterea copilului, iar cand am dorit sa revin la serviciu intreprinderea era in declin, astfel am primit adeverinta si am mers in somaj.
Cel mai recent răspuns: mariaM24 , utilizator 20:31, 30 Ianuarie 2023
art.9 alin.1 lit.k nu este din codul muncii , ci din Legea 1/1970...care la alin.2 si la art.10 menționează condițiile pentru a fi condiderata vechime în muncă. Astfel : Salariatul cu contract de munca pe durata nedeterminata, care s-a incadrat in termen de 90 de zile de la incetarea motivului pentru care nu a mai lucrat....
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime pentru concediu crestere copil Cristiancc1 Cristiancc1 Buna ziua. Va solicit un sfat la urmatoarea speta: Sotia, la data de 11.11.1987, angajata cu contract nedeterminat intr-un spital de stat, a intrerupt ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata si legea 1/1970 ElenaArion ElenaArion Mama mea, nascuta pe 16 iunie 1956, doreste sa se pensioneze anticipat. A implinit 38 de ani vechime. Se poate pensiona fara penalizare? Cand? De asemena, in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pt.pensie melania voinea melania voinea este asimilat ca stagiu de cotizare pentru pensie perioada de intrerupere a activitatii pentru cresterea copilului de pina la 7 ani inregistrata in cartea de ... (vezi toată discuția)