avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lege din timpul lui ceausescu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lege din timpul lui ceausescu

buna seara! va rog ajutati-ma si pe mine intr-o problema! as vrea sa stiu daca sotia mea beneficiaza de vechime in munca si ce perioada adica cit timp . mai precis prin anul 1980 a facut cerere ptr. intreruperea lucrului ptr. crestere copil. in cartea de munca este specificat : intrerupere activitate conform art.9 lit.k combinat cu art.12 p cm-crestere si intretinere copil. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:14, 12 Ianuarie 2012
Trebuie sa fie vorba despre Legea nr. 1 din 26 martie 1970 a organizarii si disciplinei muncii in unitatile socialiste de stat ....
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate d-le freeelis :

Beneficiaza de vechime daca s-a angajat in termen de 90 de zile dupa incetarea motivului pentru care nu a mai lucrat.
Art. 9
Salariatul cu contract de munca pe durata nedeterminata, care s-a incadrat in termen de 90 de zile de la incetarea motivului pentru care nu a mai lucrat, beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate in urmatoarele cazuri:
k) unul din soti il urmeaza pe celalalt, care a fost transferat in interesul serviciului sau mutat impreuna cu unitatea in alta localitate, a fost trimis in misiune permanenta in strainatate sau sa lucreze intr-o organizatie internationala.
In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida sau pentru a-si creste un copil pana la implinirea varstei de 7 ani.

Art.12 se refera la recompense (?).

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doresc o lamurire intr-o problema! sotia mea a facut ... nikilapa86 nikilapa86 Buna ziua! Doresc o lamurire intr-o problema! Sotia mea a facut cerere de intrerupere a activitatii ptr. intretinere si crestere copil in anul 1980. In cartea ... (vezi toată discuția)
Vechime pentru concediu crestere copil Cristiancc1 Cristiancc1 Buna ziua. Va solicit un sfat la urmatoarea speta: Sotia, la data de 11.11.1987, angajata cu contract nedeterminat intr-un spital de stat, a intrerupt ... (vezi toată discuția)
Legea 186/2016 mo partea i nr. 842/24.10.2016 Traila Mariana Traila Mariana Legea este CLAR discriminatorie si este DEDICATA. De ce nu poate fi cumpara vechimea intrerupta si pentru crestere copil, copil nascut in 1980? Doar pentru ... (vezi toată discuția)