avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Doresc o lamurire intr-o problema! Sotia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Doresc o lamurire intr-o problema! Sotia mea a facut ...

Buna ziua! Doresc o lamurire intr-o problema!
Sotia mea a facut cerere de intrerupere a activitatii ptr. intretinere si crestere copil in anul 1980. In cartea de munca scrie asa: Intrerupt activitatea conform art.9 lit. K, alin. 2 combinat cu art.12 P CM crestere si intretinere copil. Mentionez ca ulterior s-a angajat la alta firma in anul 2008. As vrea sa stiu daca perioada aceea de intrerupere se ia in considerare la pensie, ma refer la legea veche!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nikilapa86 , utilizator 14:43, 4 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada respectiva, de intrerupere a activitatii pentru crestere copil, nu constituie si nu a constituit vechime in munca.
De atunci și pana în 2008 nu a mai lucrat?
Nu, nu a mai lucrat!
Dacă s-ar fi incadrat în termen de 90 de zile de la încetarea motivului pentru care nu a mai lucrat, beneficia de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate.
Intre timp nascuse inca o data in 1983, deci la trei ani de la intrerupere!

Alte discuții în legătură

Lege din timpul lui ceausescu nikilapa86 nikilapa86 buna seara! va rog ajutati-ma si pe mine intr-o problema! as vrea sa stiu daca sotia mea beneficiaza de vechime in munca si ce perioada adica cit timp . mai ... (vezi toată discuția)
Legea 186/2016 mo partea i nr. 842/24.10.2016 Traila Mariana Traila Mariana Legea este CLAR discriminatorie si este DEDICATA. De ce nu poate fi cumpara vechimea intrerupta si pentru crestere copil, copil nascut in 1980? Doar pentru ... (vezi toată discuția)
Intrerupere pentru cresterea copilului michirec michirec Buna ziua! Sotia a intrerupt serviciul in 1981,1985,1988, conf. art.129 din CM combinat cu art.9 alin.2 din Legea 1/1970, pentru cresterea celor 3 copii;10 ... (vezi toată discuția)