Da asa e, multumesc ca ma ajutati sa vad lucrurile cu compasiune!
Dar tot nu cred ca are dreptul sa ceara atatia bani cand nu a investit nimic acolo de 30 de ani.
Daca cineva nu-si plateste impozitele atatia ani statul ii vinde ce are sa-si recupereze banii, nu?
Nu mi se pare corect ca fratele sa trebuiasca sa vanda casa numai ca sa o poata platii pe ea, sau sa-si faca datorii la banca. Nu e posibil sa i se dea voie sa vina sa foloseasca casa ca sa nu trebuiasca sa fie vanduta altfel? Sau legea poate sa-l oblige sa-i dea bani daca ea nu accepta asta?
"legea instituie o rezerva pentru copii ( jumatate din ce i s-ar fi cuvenit in absenta testamentului )"
Asta inseamna ca daca matusa are deja 1/4 in CF, restul de 3/4 se impart in parti egale?: 1.5/4 pentru ea si 1.5/4 pentru fratele meu (eu nu vreau nimic) ? Adica matusa ar avea 2.5/4 si fratele max 1.5/4? Sau 3/4 vor fi sigur ale fratelui meu?
Multumesc!
CHKa a scris:
Nu va acuzati asa dur matusa ... Sa stiti ca , daca dorea , putea sa atace testamentul mamei sale , si - legal - ar mai fi primit 1/4 din tot ce detinea mama sa . Nu poti sa faci testament pe intreaga ta avere , legea instituie o rezerva pentru copii ( jumatate din ce i s-ar fi cuvenit in absenta testamentului ) . Dar n-a atacat , a respectat dorinta mamei sale ...