avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa pierd apartamentul prin notificarea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa pierd apartamentul prin notificarea de reziliere?

Buna ziua,

I mai 2017 am semnat un ante-contract de vanzare-cumparare pentru cumpararea unui apartament in constructie in Bucuresti. Tot atunci am platit si 30% avans si in august 2018 am platit restul sumei de bani.

Apartamentul trebuia predat pana in 31.12.2017 dar perioada a fost prelungita pana in 31.03.2018 fara sa mi se trimita nimic in scris/e-mail (in ante contract am cerut sa mi se trimita pe e-mail orice notificare avand in vedere ca nu locuiesc in Romania acum).
Cand am sunat vanzatorul in ianuarie 2018 mi s-a spus ca cel mai probabil vor avea inca vreo 2 luni intarziere dupa martie 2018 din cauza unei intarzieri de autorizare de la primarie. In ante-contract scrie de posibilitatea prelungirii automate a termenului de predare cu 90 de zile in caz ca nu pot sa termine blocul din motive care nu tine de vanzator.

Asa ca m-am consultat cu un avocat sa vad daca pot sa-mi recuperez banii si el a considerat ca am dreptul sa-mi cer banii inapoi pentru ca nu am fost informata in scris/e-mail de prelugirea din decembrie 2017 pana in martie 2018 si nici nu mi s-au prezentat dovezi pentru intarziere.

Vanzatorul a primit notificarea de reziliere (in care ceream inapoi si dobanda si banii platiti notarului pentru ante-contract) in 29 ianuarie 2018, dar nu a raspuns cererii. Avocatul meu le-a dat 3 zile pentru a-mi returna banii.

Avand in vedere ca vanzatorul nu a raspuns cererii din notificare eu ma astept ca rezilierea sa nu mai fie valabila, asa este?
Adica ori imi dau banii inapoi or imi dau apartamentul. Nu exista posibilitate ca vanzatorul sa nu-mi mai dea inapoi banii sau apartamentul?
Sau sunt obligata acum ori sa dau in judecata vanzatorul ori sa-i trimit o a doua notificare cum ca inca mai vreau apartamentul ca nu-l pierd?
Sau pot sa nu mai fac nimic si sa astept pana imi predau apartamentul?

Multumesc mult,
Alina

Alte discuții în legătură

Apartament nepredat la termen GCornel GCornel Bună Ziua! Am încheiat un ante-contract de vanzare-cumparare apartament nou prin credit imobiliar ( nu prin Prima Casă) cu avans de 15%.Sunt 3 clauze ... (vezi toată discuția)
Deschidere actiune recuperare bani AntoanelaC AntoanelaC Buna seara, Am scris mai demult in forum ca am achitat o suma de bani unei firme pentru a imi livra o cantitate de parchet. Cum ne cunosteam, aveam un ... (vezi toată discuția)
Ce este contractul de comision si cum il pot rezilia unilateral? corina1511 corina1511 Sunt proprietar de apartament si-am dat procura unei cunostinte pentru antecontract, sa alerge dupa actele necesare si sa faca vizite. Promovarea proprietatii ... (vezi toată discuția)