consimtamantul parintilor ,nu a fost dat de nici unul,tatal aflandu-se in incapacitatea de deplasare si vorbire(3 ACV ) iar mama s-a opus categoric !
dupa decesul tatalui nu s-a dezbatut taxa de succesiune !
ambii parinti traiau in momentul in care i s-a eliberat cartea identitate cu domiciliul lor ,casa ,terenuri fiind pe numele lor si rol agricol !
fratele nu avea nimic ca si noi restul fratilor !
avea dreptul la o cota parte din casa la varsta de 36 ani ! putea sa ia pe cineva in spatiu care era al parintilor nostri fara consimtamantul acestora ?
buna seara!
fratele meu major(35 ani) locuia impreuna cu parintii in domiciliul acestora,intre timp s-a casatorit,parintii nu si-au dat acordul cu privire la acceptarea in spatiu a '' sotiei''sale avand un comportament destul de ciudat,cum si in ce conditii a dobandit domiciliul lor in cartea de identitate? am verificat cu politia locala si s-a descoperit o adeverinta falsa de proprietate eliberata de primarie pe numele fratelui,intre timp tatal nostru a decedat,cum se poate anula domiciliu ei si evacuarea ei din locuinta,faptul ca totul e fals? fratele nostru avea dreptul s-o aduca in domiciliul fara acordul parintilor?
in anul 2015 am platit la fisc suma de 670 ron/an reprezentand contributia cass pentru o persoana fara venituri !
Am solicitat o adeverinta ,(sa faca dovada ca e asigurat pentru o consultatie la un doctor,eventual o interventie chirurgicala) in care mi se specifica ca are dreptul doar la pachetul de baza ,restul contracost.E corect si legal ?
Eu sunt salariata cu contract nedeterminat,l-as putea lua coasigurat pe asigurarea mea sa beneficieze de servicii medicale totale ?Mentionez ca avem acelasi domiciliu ,nu avem o relatie legala oficiala !
mostenirea totala reprezinta terenuri si alte imobile,dar voiam sa renuntam in favoarea lui doar la casa asta ,se poate disocia doar casa din mostenire !
buna ziua !
la 1.03.2015 a decedat tatal nostru ,noi fiind 5 frati(4 fete si un baiat) mama este in viata ,toate ,inclusiv mama vrem sa dam semnatura la succesiune in favoarea fratelui nostru ca mostenitor pentru imobil si terenul afferent .
vreau sa stiu daca exista ceva un act legal prin care doar el sa fie mostenitor ,sotia lui sa nu aiba nici un drept ,si daca putem pune o clauza sa nu vanda imobilul niciodata !