avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Anulare domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Anulare domiciliu

buna seara!
fratele meu major(35 ani) locuia impreuna cu parintii in domiciliul acestora,intre timp s-a casatorit,parintii nu si-au dat acordul cu privire la acceptarea in spatiu a '' sotiei''sale avand un comportament destul de ciudat,cum si in ce conditii a dobandit domiciliul lor in cartea de identitate? am verificat cu politia locala si s-a descoperit o adeverinta falsa de proprietate eliberata de primarie pe numele fratelui,intre timp tatal nostru a decedat,cum se poate anula domiciliu ei si evacuarea ei din locuinta,faptul ca totul e fals? fratele nostru avea dreptul s-o aduca in domiciliul fara acordul parintilor?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:44, 6 Martie 2016
Buna ziua,
La intrebarea asta
bw52110 a scris:

cum si in ce conditii a dobandit domiciliul lor in cartea de identitate?

ati raspuns tot dvs.:
bw52110 a scris:

am verificat cu politia locala si s-a descoperit o adeverinta falsa de proprietate eliberata de primarie pe numele fratelui

Totusi, cum ati verificat cu politia locala dosarele de la Evidenta? In principiu nu se poate, ar fi ilegal.
As zice ca poate nu aveti informatii corecte despre cum a obtinut cartea de identitate. Cred ca unul dintre proprietari si-a dat consimtamantul fara stiinta celorlalti si acum ori nu vrea sa recunoasca (mama) ori nu mai are cum (tata, ca nu mai este).

Ati dezbatut succesiunea? Stiti ca si fratele dvs. are dreptul la o cota din acea locuinta.
Cine stie si ordinea operatiilor, intai decesul tatalui, apoi domiciliu... ar suna destul de fezabil legal, fara fals etc.
Trebuie vazut.
Daca adeverinta despre care dvs. povestiti este eliberata de registrul agricol pe numele fratelui dvs. atunci cei de evidenta sunt absolviti de vina. Trebuie sa va indreptati reclamatia catre cei de la reg. agricol. Probabil fgratele dvs. este cel care a ramas in casa si cel care are rol agricol pe numele sau. Evacuarea din domiciliu se face doar prin instanta.
consimtamantul parintilor ,nu a fost dat de nici unul,tatal aflandu-se in incapacitatea de deplasare si vorbire(3 ACV ) iar mama s-a opus categoric !
dupa decesul tatalui nu s-a dezbatut taxa de succesiune !
ambii parinti traiau in momentul in care i s-a eliberat cartea identitate cu domiciliul lor ,casa ,terenuri fiind pe numele lor si rol agricol !
fratele nu avea nimic ca si noi restul fratilor !
avea dreptul la o cota parte din casa la varsta de 36 ani ! putea sa ia pe cineva in spatiu care era al parintilor nostri fara consimtamantul acestora ?
Trebuie sa verificati despre ce adeverinta este vorba. Putea fii adeverinta de la reg. agricol, ori declaratia de primire in spatiu ori deplasarea in teren a politistului. Una din 3. Faceti o plangere la primar si vedeti care au fost actele care au stat la baza eliberarii actului de identitate al cumnatei dvs, dupa care actionati in consecinta. Daca fratele avea o cota parte din casa cu acte in regula putea sa bage in cota sa pe cine doreste, in special pe sotie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act identitate expirat, lipsa domiciliu pentru reinnoire sebastianbugan sebastianbugan salut,din nou. am un prieten caruia i-a expirat actul de identitate si penrtu a i se elibera alt document se confrunta cu urmatoarea situatie: -titularul ... (vezi toată discuția)
Anulare domiciliu pe actul de identitate gane didel gane didel Buna ziua. Am o problema de stabilire de domiciliu intr-un mod abuziv si anume: Acum 9 ani am luat pt. a locui in casa mea, ramasa ca mostenire de la tata ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu a fratelui si viza de resedinta la un imobil mostenit (succesiune nedezbatuta) cyan cyan detin o proprietate imobiliara in orasul natal. in momentul de fata nu locuieste nimeni acolo ptr ca ambii parinti au decedat iar fratele meu locuieste de ... (vezi toată discuția)