avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luarea in spatiu a fratelui si viza de resedinta la un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luarea in spatiu a fratelui si viza de resedinta la un imobil mostenit (succesiune nedezbatuta)

detin o proprietate imobiliara in orasul natal.
in momentul de fata nu locuieste nimeni acolo ptr ca ambii parinti au decedat iar fratele meu locuieste de foarte multi ani undeva la tara in apropierea orasului la domiciliul sotiei.
fratele meu are domiciliul pe CI la adresa respectiva de acum 10 ani cand tot eu l-am luat in spatiu dar anul viitor ii expira valabilitatea.
sotia lui nu a facut succesiunea dupa decesul parintilor ei si prin urmare nu are un act de proprietate ptr casa de la tara astfel incat nu poate sa ii faca CI cu adresa de acolo.
vreau sa ii fac fratelui meu in continuare CI tot la adresa respectiva dar el va locui tot la domiciliul sotiei.
intrebarea este daca mai pot face acest lucru fara sa risc vreo sanctiune dupa intrarea in vigoare a OUG 82/2012 prin care s-a modificat si completat OUG 97/2005? trebuie sa isi faca viza de flotant la sotie dar in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:25, 8 Mai 2013
Nu riscati nimic, este fratele dumneavoastra - nu puteti fi banuit ca ati incercat sa obtineti foloase de pe urma consimtamantului chiar daca nu locuieste efectiv acolo.
Cred ca fratele poate sa isi faca viza de resedinta la imobilul sotiei daca va da o declaratie pe propria raspundere ca locuieste acolo (acea declaratie va fi verificata de un politist de la ordine publica). Sa incerce asa. Va trebui sa mearga si sotia cu el.

Banuiesc ca in Registrul agricol de la primarie nu figureaza sotia, ci parintii dumneaei - mai era varianta obtinerii de la primarie o adeverinta / a unui document din care sa rezulte ca e inscrisa in Registrul agricol, acela ii tinea loc de dovada spatiului de locuit.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Ares-3, moderator
Cu schimbarea buletinului este ok, intrucat sunteti proprietar si va luati in spatiu pe cine doriti, nu cred ca va sesizeaza cineva, in schimb daca nu este dezbatuta succesiunea nu prea merge cu viza de resedinta la parintii sotiei. Pentru d.na este in regula cu deplasare in teren a politistului de la ordine publica intrucat aceasta nu isi schimba domiciliul, avand in baza acelasi domiciliu solicitat, dar pentru fratele dvs.nu sunt de acord. Mai ales ca d.na poate sa aiba si alti frati care sa nu fie de acord cu acest lucru. E discutabil. Sa deschida succesiunea si atunci ar intra cu totii in legalitate.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Justitiarul711, utilizator
sotia fratelui meu nu mai are alti frati. nu au facut succesiunea din lipsa banilor, au trecut peste 2 ani de la decesul parintilor ei iar suma este destul de consistenta.
Sa mearga la notar si sa se consulte cu acesta poate exista vre-o posibilitate mai ieftina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare domiciliu bw52110 bw52110 buna seara! fratele meu major(35 ani) locuia impreuna cu parintii in domiciliul acestora,intre timp s-a casatorit,parintii nu si-au dat acordul cu privire la ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant sau domiciliu hamaadali hamaadali Am cumparat de la parinti un apartament dar in tot acest timp s-au gandit ei ca a nu a fost un lucru bun vanzarea acestuia si au incercat de multe ori sa il ... (vezi toată discuția)
Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)